Logo
  • Nieuws
  • 6 augustus 2018

HR Digital Congres 2018: focus op recruitment en talentmanagement

Digitalisering en nieuwe technologieën hebben een radicale invloed op HR. Recruitment, talentmanagement, learning, performance… Er zijn steeds meer geavanceerde digitale tools beschikbaar die u kunnen helpen om uw HR-processen te optimaliseren. Op het tweede HR Digital Congres, op 11 oktober in Nieuwegein, worden inspirerende praktijkcases gepresenteerd en krijgt u een verrassend kijkje in de (digitale) toekomst van uw vakgebied!

Beeld HR Digital Congres 2018: focus op recruitment en talentmanagement

Evenals vorig jaar treedt Klaas Schouwstra op als dagvoorzitter. Hij is eigenaar van Human Horizons Consulting, een onafhankelijk bureau op het gebied van Human Resources & Change Management. "Ik zie een spannende, grote ontwikkeling: we gaan steeds meer naar zelforganisatie en zelfsturing en dat is iets wat in potentie haaks staat op de filosofie waarmee traditionele e-HRM-systemen in het verleden zijn bedacht en ingericht. Het uitgangspunt van die systemen is immers centraal management en een centrale HR-afdeling die een grote database hanteert en heel top down met alle thema’s omgaat. Neem bijvoorbeeld talentmanagement. Het idee is dan toch vaak dat je een vlootschouw doet die van bovenaf wordt aangestuurd. Of neem de beoordelingscyclus. Veel managers en medewerkers zijn het zat om door die cyclus te worden gehaald, terwijl de ‘what’s in it for me’ niet duidelijk is dan wel niet bestaat."

In plaats van boven naar beneden gaan (digitale) ontwikkelingen en initiatieven juist steeds meer van beneden naar boven, aldus Schouwstra. "Die bottom up-manier van organiseren gaat heel groot worden en ik vind dat enorm spannend. Ik ben erg benieuwd hoe die top down managementstructuren en de ontwikkelaars van HR-informatiesystemen die zijn gebaseerd op centrale aansturing hierop zullen reageren."

Praktijktoepassingen en nieuwe ontwikkelingen

Op deze tweede editie van het HR Digital Congres ligt de focus vooral op recruitment en talentmanagement. "Deze onderwerpen staan momenteel natuurlijk hoog op de HR-agenda," aldus Peter van den Hout, programmamanger bij congres-organisator HR Academy. "Op het programma staat onder meer een prachtige case over rijksbrede werving en selectie bij de Rijksoverheid. Onder de naam WenS bundelen in dit kader Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, Defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen sinds kort hun krachten op het terrein van recruitment."

Het congres heeft als doel om HR-professionals op weg te helpen bij hun zoektocht naar effectieve digitalisering van HR-processen en de inzet van innovatieve tools daarbij. Van den Hout: "In de verschillende praktijkcases krijg je inzich in de toepassing en als je dan meer wilt weten over specifieke tools kun je tijdens de pauzes, lunch en netwerkborrel terecht op een marktplaats voor een live demo. Daarnaast zijn er keynote sessies waarin we de digitale ontwikkelingen behandelen die de komende tijd op HR afkomen. Zo ben ik zelf heel benieuwd naar de live demonstratie van Mr. Furhat, een robot die is uitgerust met Artificial Intelligence en momenteel door Rabobank wordt ingezet om de employee experience te vergroten."

Meld u nu aan voor het HR Digital Congres en profiteer nog van de Early bird korting tm. 10 augustus!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.