Logo
  • Achtergrond
  • 5 oktober 2018
  • -

40-plusser onmisbaar bij digitale disruptie

Het aannemen van jonge digital natives lijkt al gauw de beste keus om te kunnen reageren op de snelle veranderingen; zij zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en weten zich technologische innovaties snel eigen te maken. Maar leidinggevenden en recruiters moeten ook zeker de oudere generatie niet over het hoofd zien. Zij zijn onmisbaar om snel in te kunnen spelen op disruptieve technologieën.
Beeld 40-plusser onmisbaar bij digitale disruptie

Dat is althans de mening en ervaring van Robert van Veggel, managing director van Hays Nederland. “Oudere, meer ervaren werknemers zijn vaak beter voorbereid op verandering”, aldus de recruitmentexpert.

De uitdaging voor veel organisaties is volgens hem de manier waarop je reageert op disruptie maar ook competitief blijft. “Mensen denken vaak dat jonge digital natives de vaardigheden bezitten om het beste met technologische veranderingen om te gaan en zich aan te passen aan nieuwe businessmodellen. Maar ook al kunnen zij de veranderingen om hun heen goed begrijpen, hebben oudere professionals juist de ervaring om beslissingen te maken en afspraken na te komen."

Volgens Van Veggel moet een organisatie streven naar een divers personeelsbestand, bestaande uit digital natives en ervaren professionals uit verschillende werkvelden. "Op deze manier heeft de organisatie een team met kennis uit verschillende vakgebieden die de uitdaging aankan. Daarnaast kunnen oudere professionals ook vertrouwd raken met de digitale wereld en met disruptie omgaan of zelfs creëren.”

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.