Logo
  • Nieuws
  • 4 juli 2019
  • Bron: Arboportaal/ministerie SZW

Word partner van Masterplan Maandag of Vrolijke Vrijdag in de Week van de Werkstress

Van 11 tot en met 15 november 2019 is weer de Week van de Werkstress. Het doel is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress te voorkomen is. Door te zorgen voor voldoende plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en/of genoeg uitdagingen in het werk.

Beeld Word partner van Masterplan Maandag of Vrolijke Vrijdag in de Week van de Werkstress

De organisatie van de Week van de Werkstress is in handen van Organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan (OVAL). Tijdens deze week melden bedrijven en organisaties zich als deelnemer, organiseren activiteiten en ontvangen tips en tricks om te delen in hun eigen organisaties. Op vijf themadagen wordt elke dag een toepasselijke activiteit georganiseerd voor deelnemende bedrijven.

Masterplan voor meer werkplezier

Zo start de week met Masterplan Maandag. Op die dag organiseert OVAL bij een van de deelnemende bedrijven een workshop met gesprekstechnieken zodat de genodigden aan de hand van de gesprekskaart in verschillende groepjes een masterplan voor meer werkplezier en minder werkstress opstellen voor hun eigen organisaties. Via social media en de nieuwsflits verspreiden ze ook een speciale video waarin de stappen voor dit gesprek worden uitgelegd. Zo hebben werkgevers concrete handvatten om werkstress bespreekbaar te maken en hun eigen masterplan te maken.

Lachen en complimenten

De week wordt afgesloten met Vrolijke Vrijdag.  Veel lachen en complimenten geven draagt bij aan een goede werksfeer en meer werkplezier. Vrolijke Vrijdag begint met een speciale stand-up comedy optreden en ‘hoe maak ik leuke grappen’ workshop bij een deelnemend bedrijf door bijvoorbeeld cabaretier Najib Amhali. De belangrijkste lessen uit die workshop delen we online in videocontent. Andere bedrijven organiseren een ‘complimentendag’, waarbij ze samen successen vieren of waar elke vergadering eindigt met een waarderingsrondje.

Ga naar het campagneplan voor meer informatie over de plannen.

Doe ook mee en verbindt u als sponsor of supporter aan de Week van de Werkstress

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.