Logo
  • Nieuws
  • 7 maart 2022
  • Bron: AWVN

MKB-werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

Om voor andere functies, taken, rollen binnen of buiten de organisatie in aanmerking te komen - oftewel 'arbeidsmarktfit' te blijven - is het belangrijk dat bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Omdat dit voor MKB-werkgevers nog niet altijd gebruikelijk is, biedt het ministerie van SZW hen de SLIM-regeling aan (Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB). U kunt de SLIM-regeling gebruiken voor de Vijf fasenscan om inzicht te krijgen in de leercultuur zo meldt de AWVN.

Beeld MKB-werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

Als ondernemer kunt u subsidie aanvragen:

  • om de onderneming door te lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken;
  • om trajecten te starten tussen een loopbaanadviseur en een medewerker;
  • voor een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

Vanaf 1 t/m 31 maart is de SLIM-subsidie aan te vragen

U kunt de SLIM-regeling gebruiken voor de Vijf fasenscan van de AWVN om inzicht te krijgen in de leercultuur. Vraagt u zich af wat u (beter) kunt doen om u te profileren als aantrekkelijk werkgever en uw eigen medewerkers echt regie te laten nemen over hun ontwikkeling? Door de behoeften en inspanningen van uw medewerkers te koppelen aan die van uw organisatie, krijgt u houvast hoe leven lang ontwikkelen in te richten aldus de werkgeversorganisatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.