Logo
  • Blog
  • 30 september 2014

ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid voor het stimuleren van de fiets

€ 22 miljoen is er vanaf 15 oktober beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. Ieder bedrijf kan € 10.000 subsidie ontvangen. Het gaat om de subsidie Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014-2020).

Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgenter thema. Steeds meer bedrijven treffen maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Er zijn natuurlijk veel manieren om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen: variërend van een gratis appeltje bij de lunch, een fitnessabonnement ...

… maar wat dacht je van fietsen naar het werk?

In het kader van deze subsidieregeling kun je zowel het fietspotentieel van je bedrijf laten bepalen als een business case laten opstellen. Wie kan er fietsen en wie fietst al? Welke maatregelen zijn mogelijk, wat kost het en wat levert het op? Maar ook maatregelen zelf komen voor de subsidie in aanmerking. Denk aan een e-bikeproef waarbij werknemers verschillende soorten e-bikes kunnen uitproberen voor hun woon-werkverkeer of andere activiteiten gericht op een structurele gedragsverandering.

Let op! Er is wel enige haast bij, de subsidieaanvragen moeten gedaan worden tussen 15 oktober en 7 november.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.