Logo
  • Nieuws
  • 3 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Test werkplekken op (brand)veiligheid

Uw streven is natuurlijk dat iedere medewerker ’s avonds gezond naar huis gaat en geen nadelige gevolgen heeft van het werk. Toch worden elk jaar veel werknemers (langdurig) ziek door de arbeidsomstandigheden op het werk.

Beeld Test werkplekken op (brand)veiligheid

Wist u dat Nederland internationaal gezien tot de landen met weinig sterfgevallen en gewonden door verkeersongevallen behoort? Ook zijn er in ons land weinig sterfgevallen door valaccidenten. Voor sterfte als gevolg van een arbeidsongeval ligt Nederland Europees gezien net onder het gemiddelde.

 

Veiligheid van de werknemers op de werkplek is van groot belang. Op de site werkikveilig.nl is binnen 10 minuten te achterhalen of de (brand)veiligheid van de werkplek gewaarborgd is. Via een online toets op kunnen bezoekers in acht stappen achterhalen of op zijn of haar werkplek de veiligheid bij brand geregeld is. De test is geschikt voor werknemers en werkgevers uit verschillende sectoren. Behalve de test staat er op de site ook uitleg over het belang van een (brand)veilige werkplek.

 

Tip

De Farbo-regeling waarbij ondernemers subsidie kunnen krijgen voor de aanschaf van voorzieningen die de arbeidsomstandigheden verbeteren, is ook in 2008 opengesteld.

 

Ondernemers krijgen subsidie voor vernieuwingen die het werk vergemakkelijken of werknemers beter beschermen. De vernieuwingen die in aanmerking komen voor subsidie staan op een lijst. Voor 2008 gebruikt het ministerie de oude lijst uit 2007 opnieuw, alleen zijn er een aantal waarvoor het afgelopen jaar geen aanvragen zijn ingediend van de lijst geschrapt.

 

Zie Handboek Belonen 2008 voor een schematisch overzicht van schadevergoedingen voor immateriële schade.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.