Logo
  • Nieuws
  • 20 juni 2016
  • Peter van den Hout
  • Bron: Intogreen.nl

Groen op de werkvloer: 5 trends

Planten op de werkvloer dragen bij aan het welzijn van medewerkers, meer zuurstof en zelfs verhoging van de productie. Op het gebied van interieurbeplanting staan de ontwikkelingen dan ook niet stil: 5 actuele groentrends.

Beeld Groen op de werkvloer: 5 trends

Om de belangrijkste trends te bespreken hield VHG Vakgroep Interieurbeplanters onlangs een bijeenkomst op het ingrijpend gerenoveerde hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. Trendwatcher Aafje Nijman en René Wentink van FMN bespraken daar de volgende trends:

1. Natuur als houvast

Natuur wordt bijna op een voetstuk geplaatst, ook als toevlucht- en herstellingsoord in een snel veranderende wereld. In interieurs wordt dit bijvoorbeeld vertaald naar groene plekken waar je in weg kunt kruipen en tot rust komen. Laat de natuur het verhaal zelf maar vertellen.

2. Planten als interieur-elementen

Er wordt weer gezocht naar de menselijke maat, naar het kleine om grote en complexe gebeurtenissen begrijpelijk te maken. Vormgeving en inrichting veranderen mee. Kleine planten komen meer in de belangstelling te staan. Soms gaan ze producten zelfs vervangen, bijvoorbeeld een plantengordijn als raambekleding.

3. Planten worden met technologie uitgerust

Technologische ontwikkelingen gaan heel snel. Apparaten gaan steeds ‘menselijker’ functioneren. Ook grenzen tussen mensen en planten gaan uiteindelijk vervagen. Via apps kunnen we communiceren met planten; slimme gadgets geven aan of ze voeding of water nodig hebben of signaleren juist of onze omgeving een ideale temperatuur of luchtvochtigheidsgraad heeft. Met behulp van technologie worden planten energieleveranciers, of gaan ze licht geven.

4. Eetbare planten?

Je kunt ook inspelen op trends als ‘eetbaar’. Waarom geen groene wand met kruiden en groentes die ter plekke worden gebruikt in het bedrijfsrestaurant, waardoor transportkosten worden vermeden? Zo draag je bij aan het duurzame imago en verhaal van een bedrijf.

5. Een gezonde werkomgeving

De gezondheidseffecten van planten zijn echt nog een ondergeschoven kindje in het bedrijfsleven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat planten kunnen bijdragen aan een gezondere werkomgeving en dus aan de output van medewerkers.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.