Logo
  • Nieuws
  • 7 november 2023

Werkgeversenquête 2023: duurzame mobiliteit goed op weg - steeds meer fietsvoorzieningen en laadpalen auto's

Werken vanuit huis blijft populair, fietsvoorzieningen bij werkgevers zijn verbeterd en er wordt vanuit werkgevers actief ingezet op elektrische mobiliteit. Dit blijkt uit de Werkgeversenquête 2023 uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Beeld Werkgeversenquête 2023: duurzame mobiliteit goed op weg - steeds meer fietsvoorzieningen en laadpalen auto's

Het aantal thuiswerkenden is gelijk aan 2022 en daarmee nog steeds hoger dan voor corona. Werkgevers staan positief tegenover hybride werken. Acht op de tien werkgevers zijn (zeer) positief. Ten opzichte van eerdere jaren bieden werkgevers vaker een thuiswerkvergoeding aan. Werkgevers binnen de dienstverlenende en publieke sector staan vaker positief tegenover hybride werken dan de overige sectoren.

Fietsvoorzieningen verbeterd

De fietsvoorzieningen zijn verbeterd ten opzichte van 2022. Er zijn steeds vaker omkleedruimtes, douche(s) en een kluis aanwezig bij werkgevers. Daarnaast zijn er meer laadmogelijkheden gekomen voor elektrische fietsen (van gemiddeld zeven naar elf per vestiging).

Meer elektrische auto’s en laadpalen

Het aandeel elektrische auto’s en laadpalen bij werkgevers is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast overweegt de helft van de werkgevers om (sneller) over te schakelen op meer duurzame voertuigen.

Lees ook: Fiets als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde? Ga aan de slag met een fietsplan – Financieringsopties + checklist

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.