Logo
  • Nieuws
  • 29 april 2019
  • Bron: Protime

Top 5 tijdvreters op de werkvloer

Vergaderen, administratie en e-mail ervaren mensen als notoire tijdvreters. Maar de productiviteit op de werkvloer kan ook flink onder druk komen te staan door afleiding van collega’s. Een grote groep medewerkers wordt één tot vijf keer op een dag gestoord door collega’s (32%).

Beeld Top 5 tijdvreters op de werkvloer

Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd onder 1.019 werknemers door Protime, specialist in workforce management oplossingen. De top 5 tijdvreters op de werkvloer ziet er als volgt uit:

  1. Vergaderingen
  2. Administratieve rompslomp
  3. E-mail
  4. Gestoord worden door collega's
  5. Telefoon

Bijna een kwart van de respondenten wordt zes tot tien keer per dag gestoord en 21 procent zelfs meer dan tien keer. Door dergelijke onderbrekingen – hoe kort ook – verliezen werknemers hun concentratie. Bijna één op de vijf respondenten (19%) zegt dat het gemiddeld 11 tot 30 minuten duurt voordat zij weer gefocust zijn.

Doelstellingen productiviteit

Hoe is het eigenlijk gesteld met de doelstellingen op gebied van productiviteit? 18 procent van werkend Nederland geeft aan dat productiviteit en de daarbij behorende doelstellingen nooit besproken worden in hun organisatie. Bij nog eens 12 procent is productiviteit alleen een agendapunt als het niet goed gaat. 28 procent zegt dat het slechts één keer per jaar aan bod komt.

Productiviteit heeft dus geen hoge prioriteit bij bedrijven. Slechts 19 procent van de medewerkers gaat wekelijks met de manager om tafel om te praten over productiviteit.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.