Logo
  • Nieuws
  • 12 september 2019
  • Bron: NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren)

NCD Beloningsonderzoek 2019: Enorme loonkloof top en werkvloer blijkt uitzondering

De loonkloof tussen top en salarisvloer bij MKB-bedrijven is veel minder extreem dan bij AEX-bedrijven. Opvallend is bovendien dat de houdbaarheidsdatum van een bonus voor directeuren verstreken lijkt. De afgelopen jaren hebben steeds minder directeuren een bonus ontvangen. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Beloningsonderzoek van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren).

Beeld NCD Beloningsonderzoek 2019: Enorme loonkloof top en werkvloer blijkt uitzondering

Het belang van de variabele beloning, beter bekend als een bonus, voor de directeur neemt af. In 2014 ontving 67% van de directeuren een bonus, twee jaar later was het percentage gedaald naar 55%. In 2018 ontving ongeveer een derde (37%) van de directeuren een bonus, blijkt uit onderzoek van NCD en Human Capital Group. Gerard van Vliet, directeur van de NCD vindt dat een positieve ontwikkeling: “We weten al langer dat bonussen niet werken als motivatie-tool. Ook niet voor de top.”
Het gemiddelde salaris van de directeuren, blijkt uit het onderzoek, bedraagt € 139.120 in 2018. Het gemiddelde totale inkomen (vast en variabel) bedraagt voor de directeuren € 166.000.

Enorme loonkloof uitzondering

Het Beloningsonderzoek nuanceert nadrukkelijk het beeld van de grootverdienende topman of -vrouw. In de media ligt de focus op extreme verschillen in beloningen tussen de gemiddelde medewerker en de directie aldus de NCD. Een voorbeeld is Heineken-topman Jean-François van Boxmeer. Hij zou volgens verschillende berichten ruim 300 maal het salaris van de gemiddelde Heineken-medewerker verdienen. In de BV Nederland verdient de directeur 3,7 maal het salaris van de gemiddelde medewerker. De interne beloningsverhoudingen zijn minder extreem dan verschillende nieuwsberichten schetsen aldus Van Vliet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.