Logo
  • Nieuws
  • 8 november 2019
  • Bron: Metro uk

Microsoft Japan voert weekend van 3 dagen in en heeft 40% productiviteitswinst

Werkweken van 4 dagen zorgen ervoor dat mensen beter met hun tijd om gaan en minder tijd doorbrengen in meetings. En dus productiever zijn. Dat is de ervaring bij Microsoft Japan.

Beeld Microsoft Japan voert weekend van 3 dagen in en heeft 40% productiviteitswinst

In Japan heeft Microsoft de werk/privébelans willen verbeteren voor medewerkers door het weekend een dag langer te laten zijn. En het blijkt voordelig voor het bedrijf te zijn. Hoewel de medewerkers 20 procent minder tijd op het werk doorbrachten, werden ze 40 procent productiever.

Japan heeft een van de laagste medewerkerstevredenheidsscores. Werkgevers proberen dan ook het een en ander om dit te verbeteren. Tijdens de Work-Life Choice Challenge Summer 2019 gaf Microsoft 2300 medewerkers elke vrijdag vrij. Dit ging niet ten koste van vakantiedagen en ook het salaris bleef deze proefmaand hetzelfde. Niet alleen de productiviteit nam toe, ook verzuim en energieverbruik nam met een kwart af.

Een van de redenen voor de stijging van de productiviteit is dat men zich realiseerde dat ze minder tijd hadden om hun werk te doen en dus minder tijd aan meetings besteedde. De meetings werden gecanceld, verkort of online gehouden in plaats van face-to-face.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.