Logo
  • Nieuws
  • 15 juli 2008
  • Peter van den Hout

Bedrijfsuitje voor singles nieuwe trend?

Heeft u er weleens aan gedacht om een bedrijfsuitje te organiseren speciaal voor uw vrijgezelle medewerkers? Waarschijnlijk niet, maar misschien zou u dat wel moeten overwegen aangezien een groot deel van de singles in Nederland een dergelijk initiatief van hun baas zouden waarderen.

Beeld Bedrijfsuitje voor singles nieuwe trend?

Dat blijkt uit een enquête van Singlessite.nl onder 244 single mannen en vrouwen. Maar liefst 72 procent kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s tijdens een bedrijfsuitje. Hoewel ‘de single’ in allerlei marktsegmenten inmiddels als serieuze doelgroep wordt beschouwd, is deze ontwikkeling volgens Singlessite nog niet doorgedrongen tot werkgevend Nederland.

 

Flexibeler

Tegelijkertijd profiteren veel bedrijven wel van de voordelen die single werknemers te bieden hebben, zoals flexibeler inzetbaarheid tijdens schoolvakanties en de bereidheid tot overwerken in drukke periodes. Uit de enquête komt ook naar voren dat de helft van de ondervraagden vindt dat hun werkgever nog te weinig rekening met hen houdt.

Hoe zit zo’n speciaal single personeelsuitje er dan uit? Niet zo bijzonder, blijkt uit de antwoorden van de respondenten. Een feestavond waarbij er gedanst kan worden is met 19 procent het meest populair; borrelen zonder dansvloer komt met 14 procent op een tweede plaats en 13 procent gaat het liefst een weekendje weg naar het buitenland.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.