Logo
  • Persbericht
  • 25 april 2023
  • Personio
  • Bron: Personio

Nieuwe non-profitorganisaties op het gebied van klimaat en onderwijs sluiten zich aan bij Personio Foundation’s Impact Portfolio

Amsterdam, 18 april 2023 – Personio Foundation presenteert zeven nieuwe organisaties die deel gaan uitmaken van haar 2023 Impact Portfolio. Via dit portfolio biedt de stichting financiële en strategische steun aan innovatieve non-profitorganisaties die actief zijn op het gebied van klimaat en onderwijs. Deze organisaties zijn geselecteerd via een grondig due diligence-proces in drie fasen, volgend op een oproep tot het indienen van voorstellen augustus 2022 die wereldwijd meer dan duizend aanvragen opleverde.

 

Beeld Nieuwe non-profitorganisaties op het gebied van klimaat en onderwijs sluiten zich aan bij Personio Foundation’s Impact Portfolio

Tot de nieuwe organisaties die gesteund gaan worden, behoren Fundi Bots (Oeganda), Maliasili (Kenia), Pemimpin (Maleisië), Project Soar (Marokko), Steps (Thailand), Chancery Lane Project (VK) en Climate Policy Radar (VK). Dit zijn allemaal organisaties met innovatieve en schaalbare oplossingen, sterk leiderschap en de ambitie om de impact van hun activiteiten in de toekomst te versterken. Hiermee telt de Personio Foundation nu 15 uitzonderlijke en innovatieve NGO's die de wereld willen verbeteren.

Maryam Montague, executive director oprichter van Project Soar, een organisatie die tienermeisjes in Marokko ondersteunt, vat samen wat de Personio Foundation voor hun werk betekent: “De steun van Personio Foundation is van cruciaal belang. Hiermee zijn we in staat om te investeren in ons personeel, kunnen we onze HR verbeteren, aan teambuilding doen en een ‘lessons-learned’ top organiseren voor het hele team. We zijn zeer onder de indruk van de manier waarop Personio zich inzet voor gendergelijkheid en diversiteit en zijn trots dat we deel uitmaken van hun sociale impact portfolio.”

Sinds de lancering in 2021 heeft Personio Foundation via haar Impact Portfolio al acht NGO's ondersteund via onbeperkte, meerjarige subsidies. Deze subsidies helpen bij het versterken van de structuur en de activiteiten van organisaties en bij het volgen van een duurzaam groeipad. Dit onderstreept Personio Foundation’s vertrouwen in de gesteunde organisaties.

Philipp Richter, die in februari is benoemd tot directeur van Personio Foundation, zegt het volgende over het belang van de stichting: “Het doel van Personio Foundation is het zoveel mogelijk kansen geven aan mensen en organisaties die innovatieve en schaalbare oplossingen creëren voor een aantal van de belangrijkste enkele van de bepalende uitdagingen van onze tijd. Bij Personio Foundation geloven we in het opbouwen van geweldige organisaties. Daarom bieden we onbeperkte, meerjarige subsidies aan al onze portfolio-organisaties, die deze steun  daar kunnen inzetten waar ze die het meest nodig hebben. We zijn blij dat we nu met zeven nieuwe organisaties gaan samenwerken die urgente problemen op het gebied van klimaatactie en mondiaal onderwijs aanpakken.”

Simon Schillebeeckx, medeoprichter en directeur van Global Mangrove Trust, dat deel uitmaakt van de 2022 portefeuille, over de impact die ze tot nu toe hebben weten te realiseren bereiken: “De onbeperkte subsidie van de Personio Foundation is ongelooflijk waardevol geweest voor onze missie om voor elke mangrovebos ter wereld  een conserverend gebruiksrecht in te richten. We hebben nieuw personeel kunnen aannemen, onze software en HR-tools geprofessionaliseerd om onze efficiëntie te verbeteren en zijn actief gaan samenwerken met mangrove-organisaties om ons dienstenaanbod op te schalen. Ook zijn we bezig met de ontwikkeling van een consumentenproduct waarvan we hopen dat het voor kustgemeenschappen de toegang tot financiering radicaal zal veranderen.’

Over Personio Foundation:

Personio Foundation is in 2021 opgericht door Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor het mkb . De Foundation is gebaseerd op een toezegging die bij de oprichting van Personio is gedaan, om 1% van het eigen vermogen van het bedrijf opzij te zetten voor goede doelen. Dit belang van 1% is momenteel 85 miljoen dollar waard.

Sinds de oprichting heeft Personio Foundation NGO's ondersteund via haar Impact Portfolio met onbeperkte meerjarige subsidies, terwijl haar HR Accelerator strategische ondersteuning biedt om non-profitorganisaties te helpen zich te bekwamen in HR-processen - inclusief strategieën voor culturele en organisatorische verandering, betere werving en behoud van talent en efficiënte en schaalbare activiteiten. Kijk voor meer informatie op https://www.personio.foundation/.

Contactpersonen voor de pers:
Personio SE & Co. KG
Laura Weidner
Associate PR Manager
E-mail: press@personio.d

Stark Narrative
Personio Persdesk
Tel: 020 794 4735
E-mail: personio@starknarrative.com

Met HR-software voor het MKB automatiseert en vereenvoudigt Personio jouw HR-taken. Zodat je tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: mensen!
Bezoek de website of boek een online demo!