Logo
  • Persbericht
  • 29 maart 2022
  • Salure

Neways Electronics kiest voor de internationale HR-oplossing van Salure en AFAS

Het in 1969 opgerichte Neways Electronics heeft de keuze gemaakt voor de software en diensten van Salure en AFAS. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf gaat per 1 januari 2023 werken met het nieuwe systeem.

Beeld Neways Electronics kiest voor de internationale HR-oplossing van Salure en AFAS

De internationale EMS-speler is toe aan een nieuwe softwareoplossing die aansluit bij zijn internationale groeiambities. Het huidige HR-landschap van Neways maakt het namelijk lastig om overzicht te krijgen: HRM-data wordt verspreid opgeslagen in verschillende regionale systemen die niet compatibel zijn.

Eric Stodel, CEO bij Neways Electronics: “Onze Neways collega’s vormen het fundament van onze wereldwijde transformatie naar ‘OneNeways’. Dit vereist dat de kwaliteit van de inrichting van onze HR-bedrijfsprocessen van hoog niveau is, temeer daar het onze ambitie is om deze processen verder te harmoniseren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een bewezen HR-systeem dat onze processen verder kan professionaliseren, ons in staat stelt de gegevens van onze medewerkers optimaal te beheren en onze collega’s van goede dienstverlening te voorzien.”

Standaardisering

Met de keuze voor AFAS en Salure kiest Neways voor één centraal systeem dat overzicht geeft van de internationale HRM-data, maar tegelijkertijd de flexibiliteit biedt om met lokale salarisverwerkers te koppelen.

Jaco van Hengel, partner bij Salure: “Neways heeft hoge groeiambities. Bij deze ambitie past een professionele HR-inrichting. Onze gezamenlijke oplossing met AFAS maakt digitalisering, automatisering en standaardisering op Europese schaal mogelijk. Door AFAS internationaal in te zetten, krijgt Neways via handige dashboards inzicht in de totale personeelspopulaties en salariskosten.”

Gemak voor medewerkers

Neways Electronics streeft naar een efficiënte en eigentijdse bedrijfsvoering en om die reden hebben ze de keuze gemaakt voor AFAS. Joan Leeuwenburg is Corporate Head of HR bij Neways en licht de keuze toe: “Het systeem van AFAS biedt ons de gevraagde functionaliteit en bestrijkt alle belangrijke HR-processen.

Tevens is het een HR-systeem dat bij diverse andere bedrijven met internationale vestigingen is geïmplementeerd en is het geïntegreerd met relevante systeemdomeinen zoals voor Payroll en Time & Attendance. Met een frisse look-and-feel en het gebruik van de AFAS-app krijgen onze medewerkers inzicht in hun eigen gegevens en kunnen ze eenvoudig zaken als verlof en declaratie afhandelen. Wij kijken uit naar een succesvolle implementatie, ondersteund door onze partners van AFAS en Salure!”

Noodzakelijk inzicht Met Neways als nieuwe klant zet AFAS Software zijn internationale groei door. Dion Zeck, Salesmanager Groot Zakelijk: “Het huidige internationale HR ICT-landschap van Neways bestaat uit verschillende systemen. Dit betekent dat data op verschillende plekken en vaak ook meerdere keren moet worden vastgelegd.

Met de software van AFAS krijgt Neways de beschikking over één systeem waarin alle data van alle medewerkers over de verschillende landen op een plek kan worden vastgelegd. Dit biedt Neways het noodzakelijke inzicht over alle landen heen, éénmalige vastlegging van data en optimalisatie van processen door de inzet van workflows. En met AFAS InSite als internationaal HR-portaal kan Neways zich verder positioneren als moderne werkgever. Wij zijn er bijzonder trots op dat Neways na een gedegen selectie voor AFAS en Salure heeft gekozen om haar te ondersteunen in de internationale groeiambities en zien uit naar de samenwerking.”

Krijg meer overzicht en werk efficiënter met de diensten van Salure. Salarisadministratie uitbesteden of goed advies nodig? Of wil je meer grip krijgen op je HRM-data? Dan ben je bij Salure aan het juiste adres. Met de software van AFAS ondersteunt Salure organisaties met de salarisadministratie en HR. Daarnaast ontwikkelt Salure ook zelf software: SalureConnect en koppelingen.

Producttips