Logo
  • Persbericht
  • 14 oktober 2021
  • Personio

Katarina Berg, Chief Human Resources Officer bij Spotify, treedt toe tot board Personio

Amsterdam, 6 oktober 2021 – Katarina Berg, Chief Human Resources Officer (CHRO) van Spotify, treedt toe tot de raad van bestuur van Personio, het meest waardevolle HR-techbedrijf van Europa. Bij Personio zal Katarina het Talent & Reward-comité voorzitten, het bedrijf adviseren bij zijn voortdurende snelle groei en adviseren over productstrategie.

Beeld Katarina Berg, Chief Human Resources Officer bij Spotify, treedt toe tot board Personio

Katarina is een ervaren leidster op het gebied van HR, met ruim 25 jaar expertise in het leiding geven aan en uitvoeren van HR-strategieën bij verschillende multinationals. Als CHRO van Spotify staat Katarina aan het hoofd van de HR-afdeling van het bedrijf, evenals van de Global Workplace Services en Strategy Operations-teams. Katarina trad in 2013 in dienst bij Spotify en leidde de HR-strategie en de algehele strategie van het bedrijf tijdens de overgang van een startup met ca. 1.000 medewerkers naar een wereldwijde marktleider in zijn categorie,met ruim 7.000 medewerkers. Met deze expertise is ze een perfecte match voor de toekomstplannen van Personio.

Hanno Renner, co-founder en CEO van Personio: “Ik ben verheugd om Katarina Berg, een zeer ervaren leider en een van de meest vooruitstrevende HR-professionals ter wereld, te mogen verwelkomen bij de board van Personio. Gedurende haar indrukwekkende carrière heeft Katarina bewezen dat ze weet hoe ze kan voorzien in de behoeften van de werknemers van een snelgroeiende, wereldwijde speler die zich voortdurend ontwikkelt. Daarbij heeft ze een doorslaggevende bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat Katarina met haar expertise ook een zeer waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere groei van Personio, aan de ontwikkeling van onze HR-software en aan onze discussies in de raad van bestuur.”

Katarina Berg, CHRO bij Spotify en het nieuwste lid van de board van Personio: “Als HR-professional weet ik dat bedrijven sterker en succesvoller zijn als ze beschikken over tools waarmee HR-teams verder kunnen gaan dan alleen HR. Bij Spotify misten we technologieën die aan deze eisen voldeden en daarom hebben we zelf veel tools ontwikkeld om onze HR-processen te ondersteunen. Toen Hanno de visie van Personio op de toekomst van HR-technologie met mij deelde, was ik meteen overtuigd. Ik kan niet wachten op de komende aankondiging van dit bedrijf, die het Europese MKB zal ondersteunen bij het oplossen van hun dagelijkse uitdagingen.”

Katarina is een van de sprekers tijdens Personio's hybride ‘HR Happening’ H.U.G, op 12 en 13 oktober in München en online. Tijdens dit event zal Personio zijn kijk op de toekomst van HR-software onthullen. In haar presentatie vertelt Katarina over Spotify's benadering van de ‘dynamic workplace’.

Kijk hier voor de complete H.U.G-agenda.
Tickets voor München of een gratis online ticket zijn hier te bestellen

Met HR-software voor het MKB automatiseert en vereenvoudigt Personio jouw HR-taken. Zodat je tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: mensen!
Bezoek de website of boek een online demo!

Producttips