Logo
  • Persbericht
  • 7 april 2022
  • Personio

Dopper kiest voor HR-specialist Personio

Dopper stroomlijnt en automatiseert HR-processen in Nederland, Belgie, Frankrijk,
Spanje en Duitsland

Beeld Dopper kiest voor HR-specialist Personio

Dopper, het Nederlandse bedrijf dat herbruikbare flessen maakt met als doel wegwerpwaterflessen overbodig te maken, is zijn HR processen aan het verbeteren en automatiseren met Personio, de alles-in-één HR-specialist voor het mkb met ruim 6.000 klanten in heel Europa. Dopper wil zijn medewerkers in Nederland, Frankrijk en Duitsland beter ondersteunen en begeleiden via HR-management met behulp van geautomatiseerde workflows.

Het Personioplatform biedt Dopper de flexibiliteit en functionaliteit die hiervoor nodig zijn. Dopper, dat in 2009 is opgericht in Haarlem, telt inmiddels 65 medewerkers in verschillende landen en blijft groeien. Deze groei betekent dat de werklast van het HR-team aanzienlijk is toegenomen. Tot nu toe maakte Dopper gebruik van een basistool voor HR-oplossing, maar dat voldeed niet langer. Om zijn medewerkers beter te kunnen begeleiden in de ontwikkeling van hun talenten en capaciteiten en het HR-team meer ruimte te geven voor strategische taken, wilde Dopper overstappen op een modern, schaalbare en intuïtieve HR-oplossing.

Dat vond het bedrijf in Personio, dat alle relevante HR-processen en -informatie integreert in één platform. Hiermee wil Dopper zijn medewerkers ook in staat stellen om zelf HR-gerelateerde zaken zelf te regelen. 

“Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons. We willen hen zo goed mogelijk ondersteunen in hun werk en investeren in hun ontwikkeling. Het HR-team speelt daar natuurlijk een belangrijke rol in. Daarvoor is het onder andere nodig dat zowel het HR-team als de medewerkers makkelijk toegang hebben tot alle relevante informatie. Voorheen hadden we veel informatie in verschillende documenten staan, verspreid door de hele organisatie. Dat wilden we beter gaan stroomlijnen en optimaliseren. Daarnaast wilden we meer HR-processen automatiseren, zodat onze mensen minder tijd kwijt zijn aan allerlei administratieve taken en meer tijd hebben om echt wat te betekenen voor onze mensen en ons bedrijf. Daarbij hebben de mogelijkheden en de aanpak van Personio ons ook geïnspireerd om een aantal HR-processen en onze HR-strategie opnieuw onder de loep te nemen”, zegt Isabel Machielse, People & Culture Advisor bij Dopper. “Personio onderscheidt zich door de flexibiliteit en de automatiseringsmogelijkheden van het platform, de brede functionaliteit en een duidelijk groeipad voor de toekomst. Daarnaast sluit de aandacht die Personio heeft voor duurzaamheid en het klimaat natuurlijk uitstekend aan bij onze eigen missie.”

“We zijn bijzonder trots dat Dopper heeft gekozen voor Personio. Dopper is een moderne en snelgroeiende onderneming die begrijpt dat mensen het verschil maken voor ieder bedrijf. Het ondersteunen van werknemers in hun loopbaan vraagt om actieve begeleiding en sturing door HR. Dat is een tijdrovende maar zeer waardevolle taak in de wereld van vandaag, waarin het niet meevalt om talent te vinden en vast te houden. Op data gebaseerde inzichten en geautomatiseerde processen die administratieve taken verlichten zijn daarbij essentieel, zodat HR zich kan focussen op het helpen van collega's om te groeien en op het succes van het bedrijf ”, zegt Lars Boom, Country Manager Benelux voor Personio.

Met HR-software voor het MKB automatiseert en vereenvoudigt Personio jouw HR-taken. Zodat je tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: mensen!
Bezoek de website of boek een online demo!