Het is in ieders belang dat we uitbuiting van werknemers in de Europese Unie bestrijden en eerlijk werk voor een fatsoenlijk loon bevorderen, schrijft minister Lodewijk Asscher in een ingezonden brief in De Volkskrant. Hij doet daarin enkele voorstellen voor de agenda van de nieuwe Europese Commissie voor na de aankomende verkiezingen.
Van de Nederlanders tussen de 60 en 70 zegt 49 procent zich niet voor te bereiden op het aanstaande pensioen. Ze hebben nog geen concrete plannen voor activiteiten of zijn niet bezig met de financiële gevolgen. Ruim een op de drie respondenten denkt gelukkiger te worden wanneer ze met pensioen gaan. Veel vrije tijd blijkt in de praktijk echter een valkuil.
De sociale partners hebben een principeakkoord bereikt over een alternatief voor de premievrijstelling van gelegenheidswerkers. Het principeakkoord wordt op dit moment voorgelegd aan de achterban en betreft een regeling voor ‘piekarbeiders’.
Het huidige mobiliteitsbeleid van werkgevers sluit niet aan op de behoefte van werknemers om een positieve bijdrage aan het milieu te leveren. Dit blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder ruim 1.000 leaserijders..
De omvangrijke maatschappelijke kosten van stress legitimeren een veel omvangrijker budget dan nu beschikbaar is gesteld zo stellen fiscaal econoom Martijn van Winkelhof, psychiater Bram Bakker en farmacoloog/cardioloog Remko Kuipers in een opiniestuk in het Nederlands Dagblad. Meer aandacht op de werkvloer, in het onderwijs en bij artsen is volgens hen hoog nodig.
Technologie heeft steeds meer invloed op de manier waarop we werken en leven. Dit heeft invloed op de manier van leiderschap, medewerkersbinding en hoe er onderling wordt samengewerkt. Erik de Muinck Keizer, Country Manager Google Enterprise in de Benelux, en HR-directeur Robert-Jan van Berckel, geven hun visie op de ontwikkelingen van HR en technologie en hoe deze meer dan ooit met elkaar verbonden zijn.
De 30%-regeling mag in beginsel niet worden toegepast zodra het bruto jaarinkomen lager is dan het salarisnorm. Door zwangerschap kan deze salariseis voor een uit het buitenland aangetrokken werkneemster lager uitvallen, waardoor de 30%-regeling niet kan worden toegepast. Voor deze situatie is de regeling aangepast.
In Nederland werd in 2013 zo’n 6 procent minder verdiend dan in 2012, het gemiddelde uurloon daalde van €15,50 naar €14,60. De grootste daling vond plaats in de financiële sector en de IT-sector, hier daalde het gemiddeld bruto uurloon 8 procent. Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index. Aan het onderzoek namen in Nederland ruim 185.000 respondenten deel.
Medewerkers willen op de werkvloer op dezelfde wijze gebruik kunnen maken van sociale media en andere digitale tools als ze thuis gewend zijn. Deze tools kunnen de driver zijn voor een cultuurverandering binnen het bedrijf, aldus Erik de Muinck Keizer, Country Manager Benelux en Robert-Jan van Berckel, Senior HR business partner bij Google.
De werkkostenregeling (WKR) levert voor het midden- en kleinbedrijf veel nadelen op. Invoering van de WKR per 1 januari 2015 is niet gewenst. Dat blijkt uit het op 7 april j.l. gepubliceerde rapport ‘Knelpunten in de werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven’.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling