Stelt u zich de volgende casus voor. Een werknemer is 27 jaar in dienst geweest van een woningstichting. In vervolg op een tussen werknemer en werkgever gesloten beëindigingsovereenkomst, ontbindt de kantonrechter bij beschikking van 31 augustus 2009 de arbeidsovereenkomst ingaande 1 april 2010. Hij kent aan de werknemer een vergoeding van € 66.000,- bruto toe. Maar dan overlijdt deze werknemer, op 30 december 2009. Door de dood van een werknemer eindigt een arbeidsovereenkomst. Wat gebeurt er dan met die ontbindingsvergoeding?
Ja hoor. Het goede voornemen om nu echt iets aan je werkdruk te doen is in de eerste week al gesneuveld. Nog voordat je een goede actielijst had, kwamen de eerste ad hoc vragen alweer binnen en kwam jij niet eens aan het goed plannen toe.
De Belastingrechter heeft op 25 september jl. geoordeeld dat een iPad een communicatiemiddel is. De Belastingdienst was van oordeel dat een iPad als een computer moet worden aangemerkt. Aan de werknemers van de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is kan dan ook de iPad vrij van loonheffing worden verstrekt.
Op 1 januari 2015 verandert er het een en ander in het arbeidsrecht, dan wordt de Wet werk en zekerheid (Wwz) van kracht. De wet wil onder meer een einde maken aan de nul-urencontracten. Of dat echt leidt tot meer werk en zekerheid is nog maar de vraag. Gelukkig zijn er alternatieven.
Pensioen is niet alleen voor later, maar ook voor nu. Werkgevers moeten dat veel beter uitleggen aan hun medewerkers. Hun sociaal gezicht, hun bedrijfscultuur en hun aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt worden er beter van. Vijf tips om uit te leggen wat pensioen reeds nu te bieden heeft.
Dit najaar komt staatssecretaris Wiebes met de zogenaamde Autobrief 2; meerjarig beleid op autobelastingen voor de periode 2016 - 2019. Het kabinet wil het hele belastingsysteem simpeler en makkelijker uitvoerbaar maken en autobelastingen wordt één van de eerste terreinen waar men dit doorvoert.
Vanaf 1 juli 2015 moet wettelijk worden vastgelegd in welke gevallen een werkgever naar het UWV moet en wanneer de kantonrechter de aangewezen instantie is.
Hoe gaat het nu met Nederland? Kunnen de lonen weer omhoog zoals vakbonden en economen bepleiten?
“Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons,” zei de directeur van een adviesorganisatie. “Wij zorgen er bij onze klanten voor dat hun gebouwen minder energie gebruiken en verminderen zo hun CO2-uitstoot. Daarnaast werken we met duurzame materialen en middelen”.
Vanaf 1 juli 2015 mag u als werkgever nog maar in een beperkt aantal gevallen naar het UWV om daar de preventieve ontslagtoets te laten uitvoeren. Tot die tijd heeft u de nog de keuze: een ontslag laten toetsen door het UWV of door de kantonrechter. Dit wijzigt met ingang van 1 juli 2015 in het nieuwe ontslagrecht.