Logo

Hoe creëer je als HR meer tijd voor je medewerkers?

  • Nmbrs
  • HR Tech
  • Strategisch HR
De kokendwaterkraan is een onmisbare tool in keukens over heel de wereld. Met het enorme succes van Quooker kwam ook een gigantische groei van personeel en administratie kijken. De HR afdeling van Quooker stond voor een uitdaging. Ontdek hoe Nmbrs voor een passende oplossing heeft gezorgd.
Beeld Hoe creëer je als HR meer tijd voor je medewerkers?

Over Quooker

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld.

Een echt familiebedrijf, gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap. De cultuur is open en transparant: verschillende afdelingen werken nauw samen om tot de beste resultaten te komen. Er heerst een sfeer waarin mensen kansen krijgen, tot bloei kunnen komen en door kunnen groeien.

Isabel Salomons, HR-manager: “Bij Quooker houden we niet van teveel opgelegde regels, dat past niet bij onze cultuur. Soms zeg ik tegen de directie, je hebt inmiddels wel ruim 250 man in dienst. Dat moet je goed organiseren.”

Hoe creëer je als HR meer tijd voor je medewerkers?

Quooker is een snelgroeiende organisatie en kwam tot de conclusie dat de huidige HR- en Salarissoftware niet meer voldeed aan de wensen. Als organisatie wilde Quooker graag weer zelf de regie in huis wilde hebben. Om op het gebied van efficiëntie echt stappen te kunnen maken, was het nodig om de HR- en Salarisadministratie terug in huis te halen, zodat wijzigingen en nieuwe medewerkers door ons zelf in het systeem verwerkt kunnen worden Medewerkers hadden vooral behoefte aan een employee self service (ESS) omgeving, waarin ze zelf hun gegevens en belangrijke handelingen kunnen inzien en wijzigen, zoals het aanvragen van verlof. Daarnaast had, door het groeiende personeelsbestand, de HR-afdeling meer behoefte aan overzichtelijke rapportages en efficiëntie. Als HR-afdeling wil je je vooral concentreren op je medewerkers en minder op het verwerken van salarissen en administratieve taken. Zo ontstond de zoektocht naar een nieuwe applicatie voor de salarisverwerking en het managen van HR-taken.

“De Nmbrs software is eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Het doet eigenlijk alles wat we nodig hebben. Dit merken we niet alleen aan onszelf maar ook aan onze medewerkers.”

Hoe ziet efficiëntie en gebruiksgemak eruit?

Na een uitgebreide marktanalyse door Quookers Business analyst, is de HR-afdeling met een aantal partijen in gesprek gegaan. Waarna er vervolgens is besloten om een samenwerking aan te gaan met met de HR- en Salarissoftware van Nmbrs. Benieuwd welke criteria Quooker stelde? Lees hier de hele Client Case.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.