62% van de Nederlandse werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Problemen die je via flexibele verloning grotendeels kunt voorkomen aldus Ties Roodhart, general manager Benelux bij Wagestream.
De hittegolf is voorbij…de hete zomer ligt waarschijnlijk achter ons. Dus geen Corona (bier) of 0.0 (Radler) meer…, of in ieder geval minder. De voorbereidingen voor de 3e dinsdag in september (Prinsjesdag) zijn in volle gang. Grote vraag is of er een nieuw steunpakket komt, bijvoorbeeld een NOW 3.0.
De coronacrisis is van grote invloed op de wijze waarop bedrijven wereldwijd omgaan met hun werknemers en de maatschappij. Het uitbreken van Covid-19 heeft een groot aantal ondernemingen ertoe aangezet om meer aandacht te besteden aan hun werknemers en de rol die de onderneming in de samenleving zouden moeten vervullen. Dit blijkt uit de wereldwijde CEO Outlook van KPMG; een onderzoek onder ruim 1.800 CEO’s.
Bernard Marr is een internationale bestseller auteur, specialist op het gebied van big data én keynote speaker op het Nationaal HR Analytics Congres. In deze video legt hij uit wat de komende 10 jaar de 25 grootste technologische trends zijn.
'Zo ben ik nu eenmaal' Dat was de titel van de theatershow georganiseerd voor alle medewerkers van onze gemeente als aftrap van de organisatieontwikkeling. Een logische ontwikkeling gezien het feit dat de wereld om ons heen razendsnel verandert en het werkterrein van de gemeenteambtenaar zich sterk ontwikkelt. De organisatie zal zich blijvend moeten aanpassen aan de veranderende samenleving.
Maar liefst 46 procent van de Nederlandse werknemers verwacht dit jaar niet meer op vakantie te gaan. Zo stelt een kwart van de ondervraagden dat hun werkgever momenteel minder snel een verlofaanvraag goedkeurt, dan in de periode voorafgaand aan de coronacrisis.
Beoordelen van medewerkers is al jaren in ontwikkeling. En nu komt de coronacrisis daar doorheen. Hét moment om beoordelen de transformatie te laten maken naar werkelijk performance- en talentmanagement.
De vraag of werkgevers meer zouden moeten doen voor de thuiswerkende werknemer komt steeds meer naar voren. Zeker nu het dringende advies is om ook na 1 september zoveel mogelijk thuis te werken. Werkgevers willen wel, maar dan moeten dezelfde regels gelden als op kantoor zo laat een woordvoerder van AWVN aan Nu.nl weten.
Is voor het rechtsgeldig tot stand komen van een beëindiging van de arbeidsovereenkomst altijd een getekende beëindigingsovereenkomst nodig? Deze vraag stond centraal in een procedure die leidde tot bijgevoegde uitspraak.
Recent boog de Rechtbank Amsterdam zich over een zaak, waarin een door de werkgever eenzijdig opgelegde salarisverlaging speelde. Het ging om een verlaging van 25% die samenhing met de coronacrisis. De uitkomst was, dat de werkgever de verlaging ten opzichte van de werknemer niet had mogen doorvoeren. Maar is een salarisverlaging altijd onmogelijk? Het antwoord is nee.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling