Logo
  • Nieuws
  • 29 april 2011
  • Mariel Hovemann

Social media nemen rol vacaturesites over

Steeds vaker gebruiken werknemers LinkedIn, Facebook en Twitter bij het zoeken naar een baan. En steeds vaker maken bedrijven daar gebruik van door hun ‘corporate identity’ via social media te laten zien.

Beeld Social media nemen rol vacaturesites over

Ruim de helft van de werknemers gebruikt sociale media bij het zoeken naar een baan zo blijkt uit de Randstad Werkmonitor. Bijna een kwart van de werknemers (22 procent) gebruikt alleen nog maar sociale media om vacatures te zoeken. Ook Twitter krijgt een belangrijkere rol op de werkvloer. Om met collega’s te communiceren stuurt men steeds vaker tweets dan een e-mail (15 procent).

 

Corporate identity

Ook voor Eneco is het volstrekt helder dat het zoeken naar een baan anno 2011 begint op het internet. De vacatures die kandidaten er aantreffen zijn vaak nogal droog. Het is lastig voor bedrijven om enig ‘corporate ziel’ in de tekst te stoppen. Wat is nu eigenlijk de echte sfeer in een onderneming? Wie werken er? Ook uit onderzoek bij Eneco zelf bleek dat veel mensen een toch wat verwrongen beeld hebben van de energieleverancier. Natuurlijk gooit het concern er advertenties tegenaan om iets van de Eneco-cultuur duidelijk te maken, maar helemaal lukken doet dat toch niet. Hoe kunnen we nu op een informele en ongedwongen manier laten zien wie er werken, wat de sfeer is en hoe het bedrijf er van binnen uitziet, vroegen ze zich bij HR af? Het antwoord werd gevonden door het medewerkers zelf te laten vertellen.

 

Ambassadeurs

Via het platform enecopulse.nl bloggen en twitteren negen medewerkers van de energeieleverancier om zo duidelijk te maken hoe het dagelijks leven van een Eneco-medewerker eruit ziet. Niet alleen om potentiële werknemers aan te trekken maar ook om de interne company pride te verhogen. Doel is niet direct om via Pulse mensen te laten solliciteren, al merkt het bedrijf wel dat bezoekers van Pulse vervolgens vaak terechtkomen op de werkenbij-pagina en vacatureteksten bekijken. Natuurlijk mag dat, mooi meegenomen, maar het digitale platform is vooral een langetermijninvestering en minder een ‘hard’ recruitment instrument. Eneco hoopt vooral mede met Pulse een ander, beter en helderder beeld van het concern neer te zetten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.