Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2019
  • Robidus

Regeling compensatie transitievergoeding definitief

De Regeling compensatie transitievergoeding, onlangs gepubliceerd in de Staatscourant, is een nadere uitwerking van de wet waarin de compensatieregeling voor werkgevers is opgenomen. Deze wet en regeling moeten het beëindigen van zogeheten slapende dienstverbanden door werkgevers aantrekkelijker maken.

Beeld Regeling compensatie transitievergoeding definitief

Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie van de transitievergoeding aanvragen als zij een langdurig arbeidsongeschikte werknemer ontslaan of hebben ontslagen. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015. Tevens staan in de regeling vermeld binnen welke termijnen UWV over een aanvraag moet beslissen en welke informatie UWV nodig heeft om een compensatieaanvraag te kunnen beoordelen.

Hier leest u meer over de transitievergoeding.

De diensten van Robidus verlagen uw risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.