Logo
  • Blog
  • 2 april 2013

Volkomen verzonnen cv, toch aangenomen

Drie journalisten van RamBam tonen in de uitzending van 1 april 2013 aan dat ze met een volkomen verzonnen cv werden aangenomen als resp. natuurkundeleraar op een VWO, als verzorgende IG bij een bejaardentehuis en als zweminstructeur voor kleine kinderen.

Schokkend was dat werd aangetoond dat tijdens de sollicatiegesprekken in geen van de gevallen werd gevraagd naar overlegging van (niet) gehaalde diploma’s, dat er geen referenties zijn nagetrokken en dat bij de verzorgende IG zelfs haar BIG-registratie niet is gecontroleerd. Wel kreeg ze op haar eerste werkdag al de sleutel van de opiatenkast!

Tijdens de sollicitatiegesprekken werd zelfs niet doorgevraagd over hun vakkennis, waar ze uiteraard niet over beschikten.

De journalisten stelden dat 45 procent van de cv’s flinke onwaarheden bevatten.

Informatie over de uitzending is terug te vinden op Vara.nl

Producttips

Reacties

8 april 2013

Beste Marjolijn,
In haar CV had de sollicitante gemeld over een BIG-registratie te beschikken, en tijdens de sollicitatie is gevraagd haar registratie te overleggen. Sollicitante heeft dat uiteraard niet gedaan en wg heeft daar geen opvolging aan gegeven. Via uitzending gemist is het programma alsnog te bekijken en zal je zien dat er in alle drie van de drie sollicitaties geen van de wg's enige controle heft uitgevoerd. In de uitzending wordt gesteld dat 45 procent van de CV's niet zou kloppen en men stelt dat dus feitelijk 45 procent van de werknemers formeel niet gekwalificeerd is voor zijn/haar functie.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.