Logo
  • Nieuws
  • 15 februari 2022
  • Bron: Unique

Open hiring: 'De werkgever moet solliciteren bij de werknemer'

In de Week van het Anonieme cv, de week waarin kandidaten zonder persoonsgegevens worden voorgesteld, start Unique de campagne 'Weg met het cv'. Kandidaten worden aan opdrachtgevers voorgesteld zónder cv.

Beeld Open hiring: 'De werkgever moet solliciteren bij de werknemer'

Diana Magielsen, Directeur MKB bij Unique: “Wij vinden het belangrijk dat kandidaten door werkgevers uitsluitend beoordeeld worden op basis van hun talent, competenties en drijfveren. Anoniem solliciteren vindt daarom al periodiek plaats bij opdrachtgevers die via ons kandidaten werven. Mooi om te zien dat onze conculega’s een week zoals deze nu ook geadopteerd hebben. We kunnen alleen het verschil maken als niet alleen wij, maar meerdere bedrijven zich nadrukkelijk inzetten voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt."

Om aan te tonen dat er in Nederland nog veel mag gebeuren op dit vlak, gaan ze deze week nog een stap verder aldus Magielsen en stellen ze kandidaten zonder cv voor.

Aansluiten op de kandidaat

De volgende stap is open hiring. “Denkt de kandidaat geschikt te zijn voor de functie? Geef de kandidaat zonder cv de kans dit te laten zien. Open hiring past bij de verschuiving van de markt en de huidige krapte: de werkgever moet solliciteren bij de werknemer," aldus Magielsen. "Zet talent centraal. Het is niet langer zo dat er gekeken moet worden of de kandidaat aansluit op de vacature, maar zorg als werkgever dat de opdracht aansluit op de kandidaat."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.