Logo
  • Nieuws
  • 8 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Meest favoriete werkgever: Philips

Philips is nog altijd de meest favoriete werkgever van de Nederlandse beroepsbevolking. Gevolgd door de Rabobank en de Politie. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Beeld Meest favoriete werkgever: Philips

In 2007 werden 16.483 respondenten open gevraagd om aan te geven waar zij het liefst zouden willen werken. Philips kwam daarbij voor het derde achtereenvolgende jaar als favoriet uit de bus.

 
Stijgers

Drie werkgevers zijn nieuw in de top 10: de Belastingdienst, TNO en de Nederlandse Spoorwegen. Vooral TNO maakt daarbij een enorme sprong: van plaats 47 naar 9. Zichtbaarheid in de media heeft ogenschijnlijk deze vooruitgang gestimuleerd.

Andere opvallende stijgers zijn GGD, Google, Martinair, Coca Cola, Rechterlijke Macht en Randstad. De laatste lijkt aantrekkelijker te worden door de schaarste op de arbeidsmarkt, terwijl de stijging van Google wellicht kan worden afgezet tegen de daling van Microsoft en IBM. Coca Cola is veel aanwezig geweest in de media met nieuwe producten en een nieuwe campagne.  

 

Dalers

KPN, Het Rijk en Defensie verdwijnen uit de top 10. KPN en Defensie zakken beiden 8 plaatsen. Voor laatstgenoemde kan volgens de onderzoekers de aanwezigheid van het Nederlandse leger in Uruzgan als verklaring gegeven worden.

KPN is dit jaar regelmatig negatief in het nieuws geweest. Een constante aanwezigheid in Intermediair heeft haar top-of-mind positie niet kunnen redden. Het lijkt erop dat andere telecomaanbieders het beter doen. Zo komt Vodafone vanuit de achterhoede de top 50 in op plaats 38.

 

1. Philips
2. Rabobank
3. Politie
4. Shell
5. KLM
6. ABN AMRO
7. ING
8. Belastingdienst
9. TNO
10. Nederlandse Spoorwegen

 

Zit u er ook tussen? De top 50 is terug te vinden op http://www.wervingswereld.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.