Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Leeftijdsdiscriminatie op Nederlandse werkvloer boven gemiddeld

Oudere werknemers in Nederland hebben veel vaker dan gemiddeld in de Europese Unie last van leeftijdsdiscriminatie. 6,8 Procent van de 55-plussers meldt het op de werkplek te hebben ondervonden, meer dan twee maal het gemiddelde niveau voor de 27 lidstaten van de EU (2,7 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Eurofound, het EU-agentschap voor de verbetering van leef- en werkomstandigheden.

Beeld Leeftijdsdiscriminatie op Nederlandse werkvloer boven gemiddeld

Even hoge niveaus worden gemeld door werknemers in deze leeftijdsgroep van oudere werknemers uit België (7,4 procent), en lagere niveaus worden gevonden in Frankrijk (6,5 procent), in Duitsland (5,7 procent) en in het Verenigd Koninkrijk (3,2 procent).

 

Voor oudere werknemers is een goede gezondheid een van de belangrijke factoren om op de arbeidsmarkt te blijven. In Nederland denkt een op de vijf (21,2 procent) 55-plussers dat werken hun gezondheid beïnvloedt. In België is het overeenkomstige cijfer een op drie (30,8 procent), nagenoeg hetzelfde niveau als in Frankrijk (28 procent). In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk liggen de aantallen werknemers met deze gevoelens lager (respectievelijk 19,5 procent en 14,6 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.