Logo
  • Nieuws
  • 7 april 2022
  • Bron: Visma | Raet

Kwart HR-medewerkers onder druk in zoektocht naar medewerkers

Eén op de vier HR-medewerkers (25%) voelt zich opgejaagd door collega’s in de zoektocht naar geschikt personeel. Niet alleen voelen HR-professionals zich opgejaagd in de werving van geschikt personeel, ook het verantwoordelijkheidsgevoel brengt spanningen met zich mee. Wel is er voldoende budget en ruime mogelijkheden om talent te vinden en binden.

Beeld Kwart HR-medewerkers onder druk in zoektocht naar medewerkers

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van full service HR & payroll dienstverlener Visma | YouServe onder 519 Nederlandse HR-professionals.

Hoog verantwoordelijkheidsgevoel onder HR-medewerkers

Niet alleen voelen HR-professionals zich opgejaagd in de werving van geschikt personeel, ook het verantwoordelijkheidsgevoel brengt spanningen met zich mee. Bij ruim één op de drie organisaties (35%) ligt de verantwoordelijkheid voor het vinden van talent volledig bij de HR-afdeling. Om nieuwe medewerkers aan te trekken, ziet een kleine meerderheid van de HR-professionals (56%) mogelijkheden in nieuwe manieren van werving en selectie, zoals open hiring, waarbij iedereen kans heeft op een baan zonder sollicitatiegesprek, ongeacht verleden, opleiding of ervaring.

Onvoldoende vaardigheden beperking in succesvolle werving

Van minder grote zorg zijn de middelen die beschikbaar gesteld mogen worden om succesvol te zijn in de werving van nieuw personeel. Ruim tweederde (70%) van de ondervraagden geeft aan vanuit de directie voldoende gesteund te worden met middelen om goed personeel te vinden. Hierbij mag gebruik gemaakt worden van voldoende advertentiebudget, ruimere arbeidsvoorwaarden of een groter salarisbudget. Desondanks geeft één op de drie (34%) HR-professionals aan dat hun HR-afdeling niet over voldoende vaardigheden beschikt om op alle vlakken succesvol te zijn, zoals ervaring in online marketing.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.