Logo
  • Nieuws
  • 7 augustus 2023
  • Bron: Binnenlands Bestuur

Gemeente Lopik werft succesvol onder gepensioneerden: 15 nieuwe ambtenaren en een poule van 40 geïnteresseerden

Krijg je je vacatures maar moeizaam gevuld? Richt je wervingscampagne dan net als Lopik op gepensioneerden en zij-instromers. De Utrechtse gemeente plukt er inmiddels de vruchten van: 15 nieuwe ambtenaren zijn aan de slag gegaan sinds afgelopen najaar zo meldt Binnenlands Bestuur.

Beeld Gemeente Lopik werft succesvol onder gepensioneerden: 15 nieuwe ambtenaren en een poule van 40 geïnteresseerden

De respons was zelfs zo groot op de eerste twee advertenties dat een beoogde derde advertentie niet meer werd geplaatst. Volgens wethouder Jan Vente werd de gemeente ‘overvallen’ door het succes van de advertenties.

Speeddates

Drie kandidaten zijn naar voren gehaald om de meest urgente zaken aan te pakken. Eén daarvan om het ‘project Gepensioneerden’ verder vorm te geven: in beeld brengen van alle geïnteresseerden, optuigen van een klussenmarkt en matchen daarvan. Het uiteindelijke resultaat: 45 reacties van gepensioneerden en 54 zij-instromers. Op twee grote bijeenkomsten maakten 53 kandidaten via speeddates kennis met een of meerdere collega’s. Het resultaat: 38 personen hadden een 'klik' en werden uitgenodigd voor nadere oriënterende gesprekken. 

Bestaande en toekomstige projecten

Een geslaagd experiment voor de gemeente: inmiddels zijn 15 kandidaten aangenomen voor diverse afdelingen. Met 15 kandidaten is de gemeente nog in gesprek voor bestaande projecten en in totaal zo’n 40 personen zijn beschikbaar voor huidige en toekomstige projecten.

Poule

Die poule aan mensen die de gemeente kan benaderen voor klussen deelt wethouder Vente graag met het lokale bedrijfsleven en andere overheden: "Ik zie graag dat mensen weer aan de slag gaan. Dat hoeft niet bij ons te zijn."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.