Logo
  • Nieuws
  • 15 juni 2023
  • Bron: AW.nl

Expert: ‘Recruiters, geef jonge accountants kijkje op werkvloer’

De balans tussen werk en privé moet beter om jonge accountants naar accountancy te trekken en te behouden. Dat adviseert de ervaringsdeskundige, auditor en bestuurslid voor jonge accountants aan de Nijenrode University, Cherié Offenberg in een interviewgesprek met Accountantweek.

Beeld Expert: ‘Recruiters, geef jonge accountants kijkje op werkvloer’

De accountantsector kampt al langere tijd met een structureel tekort aan arbeidskrachten, zo blijkt onder meer uit het hoge aantal openstaande vacatures op de vacaturewebsite www.Finance.nl.

Onlangs schreef de financiële nieuwswebsite Business Insider over de gevolgen van de tekorten. Intussen is de druk zo groot geworden, dat kantoren soms ‘nee’ moeten verkopen - en daarmee omzet en groei laten liggen. Daarnaast wordt de kwaliteit van de controles op fraude en compliance door het tekort aan personeel, ook minder. 

Imago speelt een rol

Volgens Offenberg speelt naast de hoge werkdruk binnen accountantskantoren ook het imago van het vak een rol. Zij adviseert HR-afdelingen dan ook accountants uit te nodigen om een kijkje op de werkvloer te geven:  “Ik had bij elk kantoor waar ik solliciteerde voor een duaal traject het gevoel van ‘zo, dit is écht hip’. De mensen die daar werken zijn écht vlot. Biedt toekomstige afstudeerders daarom een inkijkje op de werkvloer.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.