Logo
  • Nieuws
  • 30 november 2020
  • Bron: NU.nl

ING-medewerkers kunnen post-covid voor 50 procent vanuit huis werken

Ook na corona kunnen medewerkers van ING ongeveer de helft van hun werkn vanuit huis verrichten. Dat is de verwachting van Steven van Rijswijk, CEO van ING Group. "Het is duidelijk dat er een andere balans zal zijn dan voor corona," schetst hij de toekomst voor zijn personeel.

Beeld ING-medewerkers kunnen post-covid voor 50 procent vanuit huis werken

Op dit moment werkt 80 procent van de 53.000 ING-medewerkers wereldwijd vanuit huis. Daarmee wordt ook de rol van kantoorruimtes en de inrichting daarvan anders, legt Van Rijswijk uit. "Het zou best weleens kunnen worden als voetbalkantines. Je komt eerst in een groep bij elkaar voor informeel overleg op kantoor, en gaat vervolgens naar huis om daarna verder te werken."

Dat ING-personeel voor 50 procent vanuit huis kan werken, is volgens de topman geen regel maar een 'basisaanname'. Op dit moment onderzoekt de bank in acht landen via welke richtlijnen dat kan. Daarbij is er ook aandacht voor de regelgeving in de verschillende landen waar de bank actief is.

Minder kantoren

ING schaart zich hiermee achter een groeiend aantal bedrijven dat personeel permanent een deel van het werk thuis wil laten doen; zo laat bijvoorbeeld KPN weten al te onderzoeken of het met minder kantoren toe kan. Grote Amerikaanse techbedrijven, waaronder Microsoft en Twitter, kondigden ook al toekomstplannen aan, waarbij werken vanuit huis een vast onderdeel van de werkweek wordt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.