Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2008
  • Lonneke Gillissen
  • Bron: MT.nl

Vrouwen zijn betere managers

Meer vrouwen aan de top is geen slecht idee: vrouwen zijn betere managers dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek onder Australische managers. Vrouwen scoren beter op bijna alle factoren.

Beeld Vrouwen zijn betere managers

Vrouwen handelen meer strategisch, nemen meer risico’s, voeren innovaties door en hebben bovendien betere sociale vaardigheden dan mannen. Bovendien blijken vrouwelijke managers emotioneel even stabiel als mannen. ‘Vrouwen zijn ambitieus, gewaagd, kleurrijk en fantasievol. Zij hebben meer vertrouwen, zijn meer competitief, hebben meer visie en een sterkere aanwezigheid,’ zegt Gillian O’Mara, manager bij Steps Leadership program, initiatiefnemer van het onderzoek. Zo meldt MT.nl.

 

Taakgericht 

Mannelijke managers blijken meer taakgericht en hebben een grotere focus op financiën. Zij voelen zich meer op hun gemak met vaststaande structuren en processen, en ze focussen zich op de hoofdlijn. ‘Mannen geloven dat geld het belangrijkste is,’ aldus O’Mara. ‘Hun motieven en voorkeuren in het leven draaien om omzet, budget en winst. Zowel op het werk als thuis zijn ze gedreven door financiële mogelijkheden.’

 

Signatuur
Vrouwen hebben, kortom, andere competenties dan mannen. Maar wie van de twee nadert nu het meest de signatuur van de succesvolle HR-professional? De strateeg die risico’s durft te nemen en over betere sociale vaardigheden beschikt? Of de taakgerichte manager die van structuur houdt en zich met name focust op de financiën? Dit en meer ontdekt u op de HRPraktijk Dag die 20 mei plaatsvindt. Bob de Groot, partner bij Ebbinge & Company en auteur van het onlangs verschenen Veel succes in HRM!, gaat in een sessie op zoek naar zowel de professionele als de persoonlijke signatuur van HR-highflyers. Schrijf u snel in voor deze wervelende dag!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.