Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2008
  • Arzu Kokeng

U bent dé regisseur binnen de organisatie

Veranderprocessen kunnen alleen succesvol verlopen als HR is verankerd in de organisatiestrategie. Het zijn immers de mensen die bepalen of innovatie duurzaam is of dat sprake is van een kortstondige hype. Dat zijn de belangrijkste conclusies van het nieuwe boek ‘HR op de kaart: innovatie door meedenken én meebeslissen’ van Atos Consulting.

Beeld U bent dé regisseur binnen de organisatie

Om er voor te zorgen dat de eigen strategie naadloos aansluit op de organisatiestrategie dient HR, als dé regisseur van het belangrijkste kapitaal binnen organisaties - de mens -, de ruimte te krijgen haar verantwoordelijkheid te nemen en HR in het hart van de organisatie te plaatsen. Een rol die vorm kan krijgen door de benoeming van een Chief HR Officer (CHO), aldus de business- en IT-consultancy organisatie.

 

Met verschillende praktijkvoorbeelden wordt aangetoond hoe organisaties er in zijn geslaagd verandertrajecten vorm te geven. Organisaties die met elkaar gemeen hebben dat zij HR beschouwen als mederegisseur van veranderingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.