Logo
  • Opinie
  • 6 augustus 2014

Toon lef en creëer de optimale werkomgeving

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace?

Dit zijn belangrijke vragen voor u, waar we tijdens het 13e FMM Marktevent op 11 november in het Spoorwegmuseum te Utrecht nader op ingaan. Thema is dit jaar ‘The Great Workplace to be’: maximaal presteren in een optimale werkomgeving. Nieuw is dit keer ook dat het event niet alleen bestemd is voor facility professionals, maar dat nadrukkelijk ook HR-professionals van harte welkom zijn. En dat is een volstrekt logische ontwikkeling, want FM en HR hebben elkaar keihard nodig om hun gezamenlijke doelstellingen te behalen.

De doorvertaling van de organisatievisie in de huisvesting is ook in toenemende mate een proces waarbij FM en HR (én IT) met elkaar optrekken. JLL deed onderzoek naar de factoren die van belang zijn bij het ontwikkelen van een huisvestingsconcept en identificeerde de ontwerpkenmerken die daarbij een rol spelen. De onderzoekers  geven aan dat het bij ‘het starten van een huisvestingstraject heel verleidelijk is om te beginnen met het bedenken van creatieve en functionele oplossingen voor de inrichting van werkplekken’. Maar – zo constateren zij – om vastgoed en de inrichting van een gebouw daadwerkelijk voor de organisatie te laten werken, is het belangrijk om ‘eerst te onderzoeken en analyseren en dan pas te creëren’.

Op het hoofdkantoor van Oracle Nederland hebben ze hier inmiddels ervaring mee. Ze verhuisden ruim drie jaar geleden naar een nieuwe locatie in Utrecht Leidsche Rijn. Essentieel daarbij was dat het nieuwe pand een verbinding moest hebben met de manier van werken die Oracle nastreeft. “We vonden het belangrijk om te kijken naar het DNA van onze organisatie en daarmee de aansluiting te zoeken met de doelstellingen van de werkomgeving,” aldus Jannie Roos van Oracle.  Ze geeft in haar verhaal een opvallende don’t mee aan de lezer: gefaseerd invoeren. “Ik zie dat veel bij organisaties, maar ben daar geen voorstander van. Waarom niet meteen lef tonen?”

Dus: Toon lef en kom – liefst samen met uw HR-collega – naar ‘The Great Workplace to be’ op 11 november in Utrecht. Graag tot ziens!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.