Logo
  • Nieuws
  • 22 april 2010
  • Graziëla Sheotahul

Te weinig werk voor gedetineerden

Ook gevangenissen gaan gebukt onder de crisis; er is te weinig werk voor gedetineerden omdat het aantal orders is afgenomen. Bovendien vissen verschillende partijen in dezelfde vijver van goedkope arbeidskrachten.

Beeld Te weinig werk voor gedetineerden

De concurrentie voor goedkoop werk is momenteel groot. “Sociale werkvoorziening, thuiswerkcentrales, noem maar op: ze vissen allemaal in dezelfde vijver,” bevestigt Henk van Zeeland, van de vrouwengevangenis in Breda.

 

“Het probleem is dat wij al jaren met dezelfde klanten werken. Die haken door de crisis af of verplaatsen werk naar bijvoorbeeld Oost-Europa,” meent Henry Geenen, bedrijfsleider van de Dienst Justitiële Inrichting in Vught. “En het ontbreekt ons aan een goed marketingapparaat om nieuwe klanten te vinden.” Daarom willen Nederlandse gevangenissen nu een landelijk marketingapparaat opzetten. “Daar zij wij nu over in gesprek met elkaar,” aldus Geenen.

 

Werkzaamheden

Gevangenen moeten gedurende hun detentie werkzaamheden verrichten om zich voor te bereiden op een arbeidsleven als zij terugkeren in de maatschappij. Zij houden zich zo’n 20 uur per week bezig met confectiewerk, groenonderhoud en timmer- en metaalklussen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.