Logo
  • Nieuws
  • 14 februari 2013
  • Mariel Hovemann

Talentmanagement bedrijfskritisch maar niet goed geborgd

Managers vrezen dat het identificeren en vinden van het juiste talent een cruciaal vraagstuk wordt zo laat het wereldwijde Talent Management-onderzoek van HR-dienstverlener NorthgateArinso (NGA) zien.

Van de meer dan 1.100 deelnemers gelooft 87 procent dat het identificeren van talent de komende drie jaar cruciaal wordt voor het succes van hun organisatie. Meer dan de helft (51 procent) gelooft dat hun branche lijdt onder een gebrek aan geschikte kandidaten.

Visie

88 procent geeft aan dat ‘het aanstellen van de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment’ essentieel is voor de visie van de organisatie. Daarnaast stelt 85 procent dat succes afhankelijk is van het identificeren en behouden van toptalenten.

 

Bedrijfsstrategie

De resultaten uit het onderzoek laten zien dat er meer gedaan kan worden om talentmanagement- en HR-planning op één lijn te brengen met de bedrijfsstrategie. De helft van de ondervraagde professionals geeft namelijk aan dat zij gelooft dat hier verbetering mogelijk is. Meer dan een derde (34 procent) geeft aan dat hun organisatie helemaal niet over een talentmanagementprogramma beschikt.


 

Talentmanagementprogramma

Anita Lettink, Vice President Northern Europe bij NorthgateArinso: “Organisaties realiseren zich dat talentmanagement problemen oplevert, maar ze erkennen ook dat zij er meer aan zouden kunnen doen. Managers moeten er voor zorgen dat er een programma voor talentmanagement aanwezig is, en dat voor alle levenscycli van werknemers. Bovendien moeten ze er voor zorgen dat dit programma direct gelinkt is aan de bredere bedrijfsstrategie. Ten slotte zouden ze zich ervan moeten verzekeren dat ze over alle middelen beschikken die nodig zijn om de strategie uit te kunnen voeren. We willen dan ook adviseren dat organisaties een talentmanagementplanning opstellen waarin zij de processen, technologieën en diensten die zij de komende jaren nodig hebben, vastleggen."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.