Logo
  • Nieuws
  • 16 juni 2009
  • David Davidson

Ruim een kwart van de bedrijven stoot personeel af door recessie

71 procent van de bedrijven treft momenteel maatregelen tegen de economische teruggang. Ruim een kwart stoot personeel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Beeld Ruim een kwart van de bedrijven stoot personeel af door recessie

Deze cijfers liggen iets hoger dan in het eerste kwartaal van 2009. Vooral personeel ontslaan wordt vaker als maatregel genoemd. 22 procent van de bedrijven ontslaat tijdelijk personeel, 6 procent laat ook vast personeel afvloeien. Ook het uitstellen van investeringen wordt nu vaker genoemd dan in de eerste drie maanden van het jaar.

 

Krediet verwerven

Het percentage bedrijven dat zegt de effecten van de economische crisis te voelen is vrijwel gelijk gebleven. Eén op de vijf zegt minder gemakkelijk krediet te verwerven. Daar staat tegenover dat minder ondernemers aangaven zich niet te kunnen verzekeren tegen afnemers die hun betalingsverplichtingen niet nakomen. Vooral grotere bedrijven hadden hier minder last van dan in het vorige kwartaal.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.