Logo
  • Nieuws
  • 15 juni 2009
  • David Davidson

Politie laat allochtonen en vrouwen werven

Hoofdcommissaris Bernard Welten wil een wervingsbureau opdracht geven om tien vrouwelijke en allochtone politiechefs te leveren. Dat meldt De Telegraaf.

Beeld Politie laat allochtonen en vrouwen werven

Volgens de korpsleiding kan zo sneller voldaan worden aan de diversiteitsdoelstellingen van het politiekorps. In 2011 moet 15 procent van het korps uit vrouwen en allochtonen bestaan. Een interne afspraak stelt deze doelstelling zelfs op 20 procent.

 

De afgelopen tijd  botste minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken een aantal keer met politiekorpsen die naar haar mening te weinig deden om vrouwen op topposities te benomen.

 

De Telegraaf meldde dat het internationale wervingsbureau ERP Workforce de opdracht krijgt en dat daar een prijskaartje aanhangt van 3,2 miljoen euro. Volgens de korpsleiding zelf zijn de gesprekken met wervingsbureau’s in een verkennende fase en is er tot nu toe alleen een intentieverklaring om de markt te verkennen afgegeven aan een bureau.

 

Tip

Ook andere bedrijven maken werk van hun diversiteitsbeleid. Lees hier meer over het diversiteitsbeleid van TNT Post.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.