Logo
  • Nieuws
  • 16 februari 2017
  • Toine Al Fotografie Peter Boudestein

Monique Donga, Directeur Group HR Robeco: ‘Een vertrouwensrelatie is cruciaal’

"Mensen hebben een steeds belangrijkere rol in de organisatie. Daardoor luistert het bewaken van de balans tussen de organisatiedoelen en de medewerkers veel nauwer. HR is niet langer een pure hygiënefactor, maar draagt ook verantwoordelijkheid als businesspartner," zegt Monique Donga.

Beeld Monique Donga, Directeur Group HR Robeco: ‘Een vertrouwensrelatie is cruciaal’

"De businesspartner bij Robeco is gepositioneerd vanuit de business-doelstellingen, waarvan groei voor ons de belangrijkste is. In het supporten en mede mogelijk maken van deze doelstellingen ondersteunt hij of zij daarin vooral de senior manager. Het management verwacht name inbreng op het gebied van teamvorming en organisatievraagstukken. Zodra die zich aandienen wordt de HR-businesspartner erbij betrokken."

Interne mobiliteit

"Deze moet behalve functie-inhoudelijk ook op persoonlijk vlak voldoen. Belangrijke eigenschappen zijn een goed EQ, gevoel voor verhoudingen in de organisatie en de verschillen in cultuur tussen de businessunits. Bovendien zijn de businesspartners goed op de hoogte van organisatieprocessen in de verschillende businessunits. Zij voeden elkaar onderling met ideeën uit hun eigen businessunit. Vanuit hun positie kunnen ze ook de interne mobiliteit bevorderen. Zij zien vaak als eerste kansen voor een goede interne match."

Gevoel voor dynamiek

"In principe zoek ik voor deze functie bij voorkeur mensen met een business-achtergrond en een meer dan gemiddelde interesse in mensen. Neem bijvoorbeeld businesspartner Bart Looije, oud-consultant en voormalig rechterhand van hockeycoach Marc Lammers. Hij combineert een sterk ontwikkeld gevoel voor dynamiek in teams met de doortastendheid van een goede consultant. Je moet een volwaardige partner van het MT kunnen zijn. Een vertrouwensrelatie is daarvoor cruciaal."

Lees hier meer over HR Business partner bij Alliander

 

Producttips

Ook interessant