Logo
  • Nieuws
  • 24 september 2009
  • Gabor Mooij

Kwart werknemers beveelt eigen werkgever niet aan

Een kleine kwart van de werknemers beveelt de eigen werkgever niet aan bij werkzoekenden in hun vriendenkring. De reden: ontevredenheid over management, werksfeer en werkomstandigheden. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Beeld Kwart werknemers beveelt eigen werkgever niet aan

Slechts 17 procent van de 383 ondervraagde werknemers die hun eigen werkgever niet aanbevelen, staat achter de stelling ‘Ik ben trots op de organisatie waar ik werk’. Van de werknemers die hun werkgever wél zouden aanbevelen kan maar liefst 72 procent zich vinden in deze stelling.

 

Gezond bedrijf

Dat werknemers hun werkgever niet aanbevelen, komt volgens de Intelligence Group komt in 51 procent van de gevallen door ontevredenheid over hun management, de werksfeer en de werkomstandigheden. Dit zijn factoren die nauw samenhangen met de gezondheid en het gezondheidsbeleid van een organisatie.

 

Interne situatie

Marlies Rosenbrand van de Intelligence Group stelt dat het belangrijk is om eerst de interne situatie goed te bekijken, omdat het dan pas  mogelijk is om optimaal resultaat te boeken met een referral programma. “Intern beginnen is extern winnen.” Een referral programma is een programma waarbij medewerkers nieuwe collega’s werven.

 

Tip

Met integraal gezondheidsmanagement bevordert u niet alleen de arbeidsomstandigheden maar ook de motivatie van het personeel en de sfeer op de werkvloer. Betrokken en gemotiveerde werknemers produceren meer en verlenen betere diensten. In de toenemende dienstverlenende economie maakt de inzet van medewerkers het verschil of een onderneming slaagt of niet. Daarnaast maken gemotiveerde werknemers goede reclame voor u als werkgever.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.