Logo
  • Nieuws
  • 26 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Klein bedrijf is favoriet bij werknemers

Ruim de helft van de werknemers is het liefst werkzaam in een klein bedrijf met hooguit vijftig medewerkers. Dit blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Unique Uitzendburo.

Beeld Klein bedrijf is favoriet bij werknemers

In totaal gaven 1762 respondenten antwoord op de vraag: in wat voor bedrijf zou jij het liefst werken? 51 procent geeft aan het liefst in een klein bedrijf met hooguit 50 medewerkers te werken. Bijna 30 procent het liefst in een middelgroot bedrijf met vijftig tot 250 medewerkers werkt. De resterende 20 procent werkt graag in een groot bedrijf met meer dan 250 medewerkers.

 

In de breedte ontwikkelen

Een reden zou volgens het uitzendbureau kunnen zijn dat in het midden- en kleinbedrijf de meeste functies breder en uitdagender zijn waardoor werknemers zich meer in de breedte kunnen ontwikkelen. Dit spreekt de huidige Y-generatie die op zoek is naar een sterk afwisselende functie aan.

 

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Hoe u investeert in de ontwikkeling van uw medewerkers leest u in Persoonlijk ontwikkelingsplan, of: de toekomst van uw werknemers

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.