Logo
  • Nieuws
  • 29 december 2009
  • Erik de Groot

HR-leidinggevenden gematigd positief over 2010

De meerderheid van de HR-leidinggevenden zijn gematigd positief over de economische vooruitzichten voor 2010. Slechts een kleine minderheid gaat uit van een verslechtering van het economisch klimaat. Dit blijkt uit de HR Leadership Survey van Harvey Nash gehouden onder 150 HR-leidinggevenden in Nederland.

Beeld HR-leidinggevenden gematigd positief over 2010

Ruim 38 procent van de respondenten verwacht dat de Nederlandse economie in 2010 uit de recessie komt. 44 procent gaf aan geen veranderingen te verwachten ten opzichten van de huidige jaargang. En slechts een kleine minderheid, met 17 procent, verwacht in 2010 een daling. Vooral de ICT-sector laat een zonnig beeld zien: hiervan is ruim 55 procent van mening dat de economie uiterlijk in het derde kwartaal is aangetrokken.

 

Economisch keerpunt?

In totaal geeft 60 procent van de respondenten aan geen groei te verwachten in 2010. Hiervan ziet 36 procent pas in het derde kwartaal van 2010 een zonniger beeld. 37 procent ziet het economische keerpunt zelfs nog later komen.

 

Vooral de sectoren bouw, overheid en retail houden een somber toekomstbeeld. De overige sectoren hebben een iets positiever beeld voor 2010. Zij worden hierin gesteund door het CPB dat de economische groei in 2010 geraamd heeft op de nullijn. Een hele verbetering ten opzichte van de huidige inkrimping van minus 4,75 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.