Logo
  • Nieuws
  • 22 december 2009
  • Manon Schuttrups

Gezocht: parttime moeder

Wereldwijd heeft 44 procent van de ondernemingen plannen om de komende twee jaar meer moeders aan te trekken die na hun ouderschapsverlof deeltijd willen werken.

Beeld Gezocht: parttime moeder

Nederland scoort met 24 procent opvallend lager ten opzichte van het mondiale gemiddelde.

Volgens onderzoeker Regus BusinessTracker geeft dit aan dat Nederlandse ondernemingen meer moeite moeten doen om de werk-privébalans van hun werknemers te ondersteunen.


Economisch herstel

Op internationaal niveau blijkt dat het bedrijfsformaat invloed heeft op de wervingsintentie van bedrijven in de komende twee jaar. Zo verwacht 77 procent van de grote ondernemingen (meer dan 1.000 werknemers) meer parttime werkende moeders aan te nemen.

 

En verwacht slechts 39 procent van de bedrijven met 250 tot 999 werknemers een toename. Eduard Schaepman, CEO van Regus Benelux: “Terwijl de eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar worden, groeit het besef bij ondernemingen dat de oude manier van werken voorbij is. Werkende moeders zijn een ander type werknemer dan de werknemers van voorheen.”

 

Verschillen per sector

Het aantal gewilde moeders op de werkvloer verschilt wel per sector. Zo ligt het percentage in de productie-industrie op 50 procent, tegenover 15 procent in de ICT-sector. Ook zullen in de door mannen gedomineerde beroepen naar verwachting minder moeders aantreden dan in andere beroepsgroepen. Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 11.000 respondenten in 13 landen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.