Logo
  • Nieuws
  • 5 januari 2010
  • Erik de Groot

De top 10 best gelezen berichten van 2009

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden! Komt Nederland eindelijk de crisis te boven of blijft de toekomst voor bedrijven juist inktzwart? Het antwoord op deze vraag ligt misschien wel in het verleden. Hoog tijd dus voor een terugblik op 2009. Wat zijn de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar?

Beeld De top 10 best gelezen berichten van 2009

2009 stond voornamelijk in het teken van het thema ‘ontslag’. Aan het einde van elk kwartaal volgden telkens weer negatieve kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt. Dit jaar is het thema ‘ontslag’ met zeven berichten dan ook de hofleverancier in de top 10 meest gelezen nieuwsberichten.

 

Ontslag, ontslag, ontslag

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ook het best gelezen bericht uit 2009 over ontslag gaat. De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

 

1.      Prijs de dag niet voor het avond is

2.      Afspiegeling onredelijk? Rechter maakt uitzondering

3.      Proeftijdontslag rechtsgeldig bij ongetekend contract?

4.      De 7 meest voorkomende valkuilen bij ontslag

5.      Ziek tijdens proeftijd? Proeftijdontslag

6.      Werknemer klust tijdens ziekteverlof: ontslag toch onterecht

7.      Verbod op liefde op de werkvloer

8.      Extra's en uitjes verleden tijd door nieuwe werkkostenregeling?

9.      Auto van de zaak sneuvelt, opleidingsbudget blijft buiten schot

10.    Bedrijfsleven negeert uitstroom babyboomers

 

Een ander opvallend punt is dat vier van de artikelen uit de top vijf juridische uitspraken betreffen. Ook rechterlijke uitspraken zijn klaarblijkelijk ‘hot news’. Wij zullen u dan ook dit jaar regelmatig op de hoogte houden van de meest opmerkelijke en belangrijke jurisprudentie. Blijf het nieuws van HRpraktijk dus ook in 2010 scherp in de gaten houden!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.