Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2008
  • Lonneke Gillissen
  • Bron: Penoactueel.nl

Blijf de baas over uw tijd

Mensen zouden zich alleen op echt belangrijke zaken moeten richten. Minder essentiële zaken moet u delegeren, of gewoon niet doen. Wie vaker `nee` durft te zeggen, houdt meer tijd over voor gezin, theater en een goed boek.

Beeld Blijf de baas over uw tijd

Dat stelt de Duitse tijdmanager Lothar Seiwert in zijn nieuwe boek `De strategie van de beer. Bewaar je kalmte, versterk je kracht`. Zo meldt Express.be

 

Tijddieven

Seiwert waarschuwt voor tijddieven: bezigheden en mensen die kostbare tijd opslokken terwijl ze weinig opleveren. De grootste tijdsdief is e-mail. Seiwert haat e-mail omdat mensen bij elke futiliteit een mail sturen en binnen een half uur antwoord eisen. Seiwert meent dat communicatietechnieken ons leven beheersen. Het gekke is dat de ene techniek niet de andere heeft verdrongen. E-mail, post, telefoon, fax, voicemail: ze zijn naast elkaar blijven bestaan. Dit probleem is op te lossen door bewust niet bereikbaar te zijn.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.