Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2009
  • David Davidson

Bedrijfsleven tast in buidel voor leerbanen

Het bedrijfsleven trekt 110 miljoen euro uit voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Dat meldt Colo, de samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs in het bedrijfsleven.

Beeld Bedrijfsleven tast in buidel voor leerbanen

Colo presenteerde maandag een plan van aanpak voor de jeugdwerkloosheid aan de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken. Behalve de financiële toezegging bevat het plan maatregelen om te voorkomen dat jongeren in opleiding hun stage of leerbaan verliezen. De kenniscentra verwachten dat door de recessie 150 duizend stageplekken verdwijnen als er niets wordt gedaan. In de plannen moet de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, UWV WERKbedrijf, scholen en kenniscentra dit aantal beperken.

 

Middelen

De middelen komen uit de opleidings- en ontwikkelingsfondsen van de bedrijfstakorganisaties en stimuleren werkgevers om stages en leerbanen voor jongeren te behouden en jeugdwerkloosheid te bestrijden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.