Logo
  • Nieuws
  • 31 augustus 2012
  • Mariel Hovemann

Social media nog te weinig ingezet bij vacatures

Social media wordt nog maar weinig ingezet voor recruitmentdoeleinden zo blijkt uit een scriptieonderzoek van studentenuitzendbureau ASA onder 381 young professionals. Dit terwijl young professionals social media een goed platform vinden om benaderd te worden.

Beeld Social media nog te weinig ingezet bij vacatures

Ondanks de uitgebreide mogelijkheden van social media, is slechts 2,8 procent van de ondervraagde young professionals via een sociale netwerksite bij zijn of haar huidige baan terechtgekomen.  Dit terwijl ruim driekwart (76,3 procent) aangeeft dat ze het op prijs stellen wanneer ze via social media benaderd worden voor een baan. Daarbij zijn Facebook (91,2) en LinkedIn (84,1 procent) de meest populaire kanalen. Twitter scoort een derde plek met 37,5 procent en Hyves kan nog maar rekenen op 18,6 procent.

 

Online wervingscampagnes

Monica van der Meeren, Commercieel Directeur bij ASA: “Wij zien dat veel organisaties nog traditionele wegen bewandelen bij de werving, zoals het plaatsen van een advertentie op jobboards. Dit terwijl social media zeer goede mogelijkheden biedt om een specifieke doelgroep succesvol te benaderen en te bereiken. Helemaal de jonge generatie is nauwelijks meer te bereiken via traditionele kanalen. Creatieve online wervingscampagnes werken vaak bij young professionals als een extra trigger om te solliciteren.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.