Logo
  • Nieuws
  • 11 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Papieren vacature is verleden tijd

Een baan vinden via een vacature uit een krant of tijdschrift is verleden tijd. Ruim zestig procent van de HR-leaders vindt deze manier van aantrekken van talenten niet (meer) belangrijk. 94 procent geeft aan dat de corporate website de belangrijkste tool is om sollicitanten te werven. Dat blijkt uit een onderzoek van Recruitment en Outsourcing dienstverlener Harvey Nash onder 150 HR-leaders.

Beeld Papieren vacature is verleden tijd

Na de corporate website volgt het aanspreken van een persoonlijk netwerk als belangrijkste middel om talent te vinden. Deze manier wordt voornamelijk gebruikt om nog niet zichtbaar zoekende kandidaten te lokaliseren.

Samenhangende boodschap uitdragen

Ook de vertrouwde vacaturebanken op internet blijven belangrijke bronnen voor HR-leaders om talenten te vinden en staan daarom op een goede derde plek. “Welke middelen er ook ingezet worden, het wordt steeds belangrijker om aan goede employer branding te doen. Zowel op de website, in vacatures als op social media moet een bedrijf een samenhangende boodschap uitdragen,” aldus Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland.

Nieuwe manieren van scouting

In het onderzoek valt op dat jonge toptalenten op een andere manier worden gescout. Het aanbieden van stages staat boven aan de lijst (52 procent). Campus recruitment, een bezoek van bedrijven aan universiteiten en hoge scholen om starters te werven, staat op de tweede plek. Ruim 50 procent van de ondervraagden geeft aan deze manier te gebruiken om jong talent te vinden. Op de derde plek staat het gebruik van social media. Tenslotte geeft 29 procent van de HR-leaders aan geen specifieke manier te hebben om jonge professionals aan te trekken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.