Logo
 • Opinie
 • 6 september 2016

Twaalf recruitment tips voor Start-Ups en Scale-Ups

Binnen de nieuwe economie is de concurrentie op de arbeidsmarkt groot. Uitstekende voorwaarden zijn het begin. Toptalent wil daarnaast ook bij topbedrijven werken. Als je een topbedrijf bent, moet je dat dus ook laten zien. En het is juist de bedrijfscultuur die bepaalt of je als top wordt ervaren.

Onze cultuur wordt ervaren door hoe we met elkaar omgaan; wat medewerkers met elkaar delen; hoe we samenwerken; door het profiel van het management; en door de managementstijl.
De waarde van de bedrijfscultuur voor de arbeidsmarktcommunicatie wordt nu nog onderschat. Dat biedt de kans om je te onderscheiden. Be good and tell it: bouw aan je bedrijfscultuur en laat die voor je werken. Dit zijn mijn Top Tips hoe recruitment kan bouwen aan succes:

 1. goede voorwaarden zíjn een voorwaarde
 2. geef Millennials duidelijkheid over het werk en de werkomgeving, daar houden ze van
 3. laat zien wat de kernwaarden van je bedrijf zijn
 4. laat zien hoe (internationaal) je bedrijf functioneert
 5. toon het profiel en de persoonlijkheid van de leidinggevenden
 6. bewaak de ´start up’-mentaliteit en wees aantrekkelijk voor ondernemende mensen met passie en buitenlandervaring, mensen die zelf ook succes willen en snel willen groeien
 7. geef snel verantwoordelijkheden en coach zelfstandig talent
 8. organiseer sessies om van elkaars successen en mislukkingen te leren
 9. selecteer op een open geest die risico’s wil nemen
 10. laat het allemaal zien, vooral ook via social media: bij company pride hoort ook het posten van foto’s van een teambuildingsessie, video’s van een bedrijfsfeest, of heel gewoon van het werk en de lunch
 11. Millennials gaan voor hun idealen, dus wees maatschappelijke betrokken en laat dat zien
 12. groepssollicitatie biedt in één klap de kans om je cultuur te tonen en om kandidaten beter zichzelf te laten zijn

Meltwater is uitgegroeid van een start-up tot een multinational. Maar de spirit is nog dezelfde als vijftien jaar geleden. Want wie wil blijven groeien, moet nooit volwassen worden. Recruitment van jonge, ondernemende geesten, is essentieel geweest voor het succes. Laat het ook voor jouw bedrijf werken!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.