Logo
  • Nieuws
  • 8 juni 2021

Ook zo'n hekel aan virtuele sollicitatiegesprekken?

Door de coronacrisis zijn HR-professionals gedwongen om hun gesprekken veel meer online te voeren en dat bevalt ze niet. Bijna driekwart (72%) van de Nederlandse HR-professionals zegt een hekel te hebben aan virtuele sollicitatiegesprekken. Dit komt mede doordat de non-verbale communicatie mist tijdens een online gesprek, aldus ruim negen op de tien HR-medewerkers.

Beeld Ook zo'n hekel aan virtuele sollicitatiegesprekken?

Ook geven ze aan dat het beoordelen van sollicitanten digitaal lastiger is dan wanneer gesprekken fysiek gevoerd worden (88%). Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact onder 361 HR-professionals.

De coronacrisis heeft veel veranderingen teweeg gebracht in de HR-processen van Nederlandse bedrijven. De helft (49%) van de respondenten geeft aan dat de sollicitatiegesprekken tegenwoordig meer online plaatsvinden. Ook kennismakingsgesprekken met nieuwe collega’s gaan vaker via de digitale weg (27%). Echt innovatief zijn de meeste bedrijven niet. Een heel klein deel (6%) meldt dat ze sollicitanten nu vaker in de buitenlucht ontmoeten.

Hoe kun je met video-interviews toch een optimale ervaring bieden voor HR en de kandidaat?

U hoort het tijdens het online congres Remote werven en selecteren van HR Academy.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.