Logo
  • Opinie
  • 10 februari 2015

Mobiele werken-bij site, heeft u die al?

Ook onder sollicitanten is de smartphone niet meer weg te denken. U stuurt ze vacatures per mail die ze bekijken op hun smartphone. Maar weet u wel wat ze dan eigenlijk te zien krijgen en of ze gemakkelijk kunnen solliciteren?

We geven u een paar tips om snel mobiel vriendelijk te worden voor uw kandidaten.
Gaat u gewoon zelf eens een kijkje nemen op uw Smartphone en kijk hoe de vacatures gepresenteerd worden aan de kandidaat en of de kandidaat eventueel kan solliciteren. Maak aantekeningen over wat er verbeterd kan worden. Doe dit ook als u denkt dat het al goed is geregeld binnen uw organisatie. Er zijn namelijk vele verschillende Smartphones op de markt die alle anders kunnen reageren op uw mobiele werken-bij site.

Tablet versus Smartphone

Als u een tablet heeft is een bezoekje aan uw site natuurlijk ook zeker de moeite waard. Het is waarschijnlijker dat iemand met een tablet ook daadwerkelijk reageert via de tablet. Met een smartphone komt het vaak voor dat de sollicitant de vacature doorstuurt naar zijn mail om er op een later moment rustig naar te kijken en te solliciteren. U kunt de sollicitant dan voorzien van een makkelijke share knop op uw mobiele werken-bij site om hem zo beter van dienst te zijn.

De fanatieke ik wil solliciteren via een Smartphone kandidaat

Maar de optie om te solliciteren via een Smartphone moet ook zeker bestaan de groep mensen die thuis geen pc heeft om daarmee rustig te solliciteren wordt kleiner. En vooral kandidaten die fanatiek zijn op het gebied van gadgets en technologie vinden het een uitdaging om via een smartphone te solliciteren en zijn ook eerder geneigd om te solliciteren bij een bedrijf die dit soort zaken goed heeft geregeld. Een goed werkende mobiele werken-bij site helpt mee aan het versterken van uw Employer Brand.

Mobiele werken-bij site: De veranderingen blijven doorgaan

Als u een goed beeld heeft gekregen van de mobiele werken-bij site, is het verstandig een roadmap te maken incl. een eventueel budget voor het verbeteren van de site. Denk hierbij ook gelijk na over hoe u de resultaten van de mobiele website gaat meten. Deze inzichten kunnen u helpen om in de toekomst de werken-bij site nog verder te verbeteren en aan te passen aan het gebruik van sollicitanten. Want hoe zij solliciteren en ook via welk medium is iets dat continu verandert door de komst van nieuwe devices maar ook social media en andere websites spelen hierbij een rol.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.